Melleņu kūka

  • Gatavošana 1h 5min
  • Vidēji grūti
Melleņu kūka
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Sastāvdaļas

Pamatne

  • Auzu cepumi
     170 g
  • Sviests
     70 g

Pildījums

  • Krūmmellenes
     300 g
  • Baltais cukurs
     100 g
  • Olas dzeltenums
     5 gab.
  • Citrona sula
     75 ml
  • Sviests
     150 g
  • Siers Mascarpone
     500 g
  • Bezē cepumi
     100 g

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Kad gribas nedaudz pagremdēties saldās atmiņās par vasaru, laiks pagatavot un baudīt melleņu kūku.

Pamatnei bļodā sajauc cepumus (bez gabaliņiem, sasmalcinātus) ar mīkstu sviestu.

Liec kūkas formā 20 cm diametrā ar noņemamām malām un vienmērīgi izklāj pa visu pamatni.

Sablenderē krūmmellenes. Pārlej masu katliņā, pievieno cukuru, olu dzeltenumus un citrona sulu.

Karsē uz lēnas uguns, nepārtraukti maisot, līdz sabiezē jeb uzkarst līdz 85 grādiem. Tad krēmu nedaudz padzesē.

Pievieno sviestu, maisi, līdz izveidojas viendabīga masa, un atdzesē.

Pusi krūmmelleņu krēma sajauc ar maskarpone sieru līdz viendabīgai masai.

Uz kūkas pamatnes uzsmērē krūmmelleņu un maskarpone krēmu, tad cieši vienu pie otra kārto bezē cepumus un pārlej ar krūmmelleņu krēmu.

Tad atkal liec krūmmelleņu un maskarpones krēmu, izkārto bezē cepumus un pārlej ar krūmmelleņu krēmu.

Virskārtu vari dekorēt ar bezē cepumiem vai arī atstāt gludu virsmu. Liec kūku saldētavā un sasaldē. Pasniedzot izdekorē ar krūmmellenēm.

Saistītās receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Vācu ābolkūka

1h • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Edgars Sanders
Edgara Sandera receptes
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes

Grilēta siera maize

30min • Vidēji grūti