Melleņu tarte

  • Gatavošana 1h 5min
  • Vidēji grūti
Melleņu tarte
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Sastāvdaļas

Pamatne

  • Baltais cukurs
     2 Ēdamkarote
  • Olas dzeltenums
     1 gab.
  • Mīksts sviests
     85 g
  • Milti
     175 g

Pildījums

  • Olas
     2 gab.
  • Baltais cukurs
     100 g
  • Svaigais siers pēc izvēles
     100 g
  • Skābais krējums
     50 g
  • Citrona miziņa
     1 gabali
  • Rīvēts muskatrieksts
     1 Šķipsniņa
  • Krūmmellenes
     250 g

Dekors

  • Pūdercukurs
      pēc garšas

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Francijas vasaras noskaņās izmēģini vienkāršu desertu, kas pārliecinās pat jebkuru skeptiķi, kurš ar saldumiem ir uz "Jūs".

Pamatnei bļodā liec cukuru, olas dzeltenumu un samīci ar mīkstu sviestu viendabīgā masā. Pievieno miltus.

Bļodu, kurā ir mīkla, ietin pārtikas plēvē un ieliec ledusskapī uz 30 minūtēm.

Sakarsē krāsni 180 grādus karstu. Sagatavo 5 tartes formas 11 cm diametrā.

Mīklu rūpīgi ieklāj un izlīdzini pa formas pamatni un maliņām.

Liec krāsnī cepties uz 15 minūtēm.

Pildījumam bļodā sakul olas ar cukuru, svaigo sieru un skābo krējumu līdz viendabīgai masai, pierīvē muskatriekstu, sarīvēto citrona miziņu un iemaisi.

Lej krēmu uz izceptās tartes pamatnes, pārber ar krūmmellenēm un liec krāsnī cepties uz vēl 20 minūtēm. Pēc tam atdzesē.

Pasniedzot vari pārkaisīt ar pūdercukuru un pasniegt karstu ar saldējumu.

Saistītās receptes

Olu cepumi

1h 15min • Vidēji grūti
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Kūka “Zaķis”

2h • Vidēji grūti
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Panna cotta ar mango biezeni

1h • Vidēji grūti

Saldais persiku kārtojums

2h 30min • Vidēji grūti

Cepumi Austiņas

35min • Viegli