Mencas knēdeļu buljona zupa

  • Gatavošana 1h
  • Viegli
Mencas knēdeļu buljona zupa
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

Knēdeļi

  • Mencas fileja
     200 g
  • Olas baltums
     1 gab.
  • Malts muskatrieksts
     0.25 Tējkarotes
  • Sāls
     0.5 Tējkarotes
  • Saldais krējums
     70 g

Zupa

  • Ramen nūdeles
     200 g
  • Pākšu pupiņas
     100 g
  • Sēnes Šitake
     100 g
  • Nori lapas
      2 gab.
  • Spināti
     30 g
  • Olas
     2 gab.
  • Pipari
      pēc garšas

Buljons

  • Dārzeņu vai zivs buljons
     600 ml
  • Gaišā sojas mērce
     2 Ēdamkarote
  • Austeru mērce
     1 Tējkarotes
  • Zivju mērce
     1 Ēdamkarote
  • Citronzāle
      1 gab.
  • Ingvers
      5 mm
  • Čili pipars
      1 gab.
  • Laima sula
     1 gabali
  • Brūnais cukurs
     0.5 Tējkarotes
  • Sāls
      pēc garšas

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Gatavo buljonu, liec visas sastāvdaļas un ļauj tvaicēties un sajaukties garšām vismaz 30 minūtes.

Paralēli sagatavo knēdeļus: samal visas sastāvdaļas krēmīgā masā, liec uz 20 minūtēm ledusskapī.

 

Vāri olas 5 minūtes un nolobi.

Nokās buljonu, pārliecinies par garšu, vai ir pietiekami pikanta un vai pietiek laima skābuma.

Buljonu liec atpakaļ sildīties.

Pievieno sagrieztas sēnes un pākšu pupiņas.

Ar divām karotēm veido knēdeļus un vāri tos 2 minūtes buljonā.

Kad knēdeļi uzvārījušies, liec buljonā nūdeles.

Pasniedz traukos, pievienojot uz pusēm pārgrieztu olu, piparus un mazākos gabaliņos sagrieztu nori lapu.

Saistītās receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Liellopa zupa ar sarkanvīnu

2h • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes