Mencas krēmsiera pastēte

  • Gatavošana 45min
  • Vidēji grūti
Mencas krēmsiera pastēte
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes

Sastāvdaļas

Pastēte

  • Menca (gabalos)
     500 g
  • Pētersīļi
      5 zariņi
  • Bazilika zariņi
     3 gab.
  • Olīveļļa
     2 Ēdamkarote
  • Brokoļi, mazās galviņās
     60 g
  • Krēmsiers ICA
     130 g
  • Vārītas olas
     2 gab.
  • Skābais krējums
     120 g
  • Eļļa
      nedaudz
  • Sāls
      pēc garšas
  • Melnie pipari
      pēc garšas

Mērce

  • Pētersīlis
     1 tējk.
  • Baziliks
     1 Tējkarotes
  • Piparmētra
     1 tējk.
  • Marinēts gurķis
     50 g

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Nogriez palielāku cepamo papīru (apmēram 50 cm).

Pārloki uz pusēm un uz vienas puses vidū liec mencas gabalus.

Uzlej eļļu, saliec garšaugus, sāli, piparus.

Pārloki pāri otru pusi. Aizloki no sākuma ciet sānus, pa mazam gabalam un tad galu.

Uzloki visus papīra galus uz augšu, lai nekur nekas netaisās vaļā.

Liec uz pannas un tad krāsnī uz 20 minūtēm. Izņem un pilnībā atdzesē.

 

Tikmēr noblanšē brokoļus, un, kad tie ir atdzisuši, no sākuma nogriez ziedu daļu un kātus smalki sakapā. Samaisi ar smalki sakapātu gurķi un sakapātiem zaļumiem.

Liec mencu blenderī kopā ar sieru, krējumu un olas baltumiem. 

Sablendē līdz biezas pastētes konsistencei. 

Liec traukā un dekorē, pa virsu liekot brokoļu maisījumu, sadrupinātu olas dzeltenumu un uzlej eļļu. Pasniedz.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Skotu ola palijas apvalkā

40min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Pasta primavera

45min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes