Meža sēņu - puravu pīrāgs

  • Gatavošana 3h
  • Vidēji grūti
Meža sēņu - puravu pīrāgs
Edgars Sanders
Edgara Sandera receptes

Sastāvdaļas

  • Puravi
     2 Gabali
  • Sēņu maisījums Selection by Rimi
     400 g
  • Timiāns
      5 zariņi
  • Kārtainā mīkla
      1 plāksne
  • Rafinēta kokosriekstu eļļa
     2 Ēdamkarote
  • Indijas rieksti
     100 g
  • Auzu piens
     400 ml
  • Karijs
     1 Tējkarotes
  • Baltvīna etiķis
     1 Ēdamkarote
  • Sāls
      pēc garšas

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Indijas riekstus liec katliņā un pārlej ar auzu pienu. Pievieno karija pulveri un vāri uz lēnas uguns 10 minūtes.
Nokās riekstus saglabājot pienu.

Liec riekstus blenderi, pievieno baltvīna etiķi un pusi no piena. Blenderē kamēr izveidojas bieza mērce (pēc nepieciešamības pievieno vēl pienu). Pievieno sāli pēc garšas.

Puravus sagriez mazos gabaliņos un sautē pannā līdz mīksti, tad pārliec bļodā.
Tajā pašā pannā apcep sēnes un pārliec bļodā pie puraviem.
Puraviem un sēnēm pievieno nedaudz indijas riekstu mērces. Visu kārtīgi samaisi un pievieno sāli pēc garšas.
Izrullē kārtainās mīklas plāksni nedaudz plānāku.
Cepamtraukā liec puravu un sēņu miksli, pārklāj ar kārtainās mīklas plāksni un aizloki malas.
Nosmērē mīklu ar kokosa taukiem un izdur 3 caurumus mīklā. Cep krāsnī 180 grādos 30-40 min.

Saistītās receptes

Ilze Jurkāne
Ilzes Jurkānes receptes
Ilze Jurkāne
Ilzes Jurkānes receptes
Olga Ļubina
Olgas Ļubinas receptes