Mīklā cepti bumbieri

  • Gatavošana 40min
  • Vidēji grūti

Sastāvdaļas

  • Bumbieri
     4 gab.
  • Kārtainā bezrauga mīkla
     500 g
  • Vaniļas saldējums
     8 ēdamk.
  • Karameļu mērce
      pārliešanai

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 8 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Bumbierus nomizo un sagriez uz pusēm, kātiņu atstājot. Izņem sēklas.
Liec uz pannas, kas izklāta ar cepamo papīru, uz leju (apaļā puse uz augšu).
Mīklu izrullē apmēram 5 mm biezumā. Sadali tik lielos kvadrātos, lai apsegtu bumbieri.
Mīklu pārklāj bumbierim un ar nazi nogriez lieko. Iegriez mīklā nelielas spraugas.
No mīklas atlikumiem izgriez lapiņas un piestiprini bumbieriem.
Bumbierus cep 180°C 20 min. līdz garoza ir zeltaina un bumbieriem burbuļo sula.
Mazliet atdzesē un apgriez otrādāk.
Pasniedz pārklātus ar vaniļas saldējumu un karameļu mērci.

Saistītās receptes

Burkānu mafini

30min • Vidēji grūti

Lieldienu siera kūka

1h 15min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Ātrais jogurta pudiņš

30min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes