Sastāvdaļas
-
Udon nūdeles100 g
-
Loki50 g
-
Ķiploki1 daiva (-s)
-
Sezama eļļa75 ml
-
Sezama sēklas1 sauja (-s)
-
Medus100 g
-
Gaišā sojas mērce50 g
-
Tahini (sezama pasta)100 g
Pagatavošana
Vērts zināt
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Uzvāri nūdeles, nokās un caurdurī aukstā, tekošā ūdenī atdzesē.
Notecini un iemasē ar sezama eļļu.
Pagatavo mērci: mazā mērču katlā uz lēnas uguns apgrauzdē sezama sēklas, pievieno sezama eļļu, smalki sagrieztu ķiploku un gatavo, līdz ķiploks zaudē aso aromātu.
Tad pievieno medu, sojas mērci, tahini un maurlokus, labi samaisi un atdzesē.
Mērci iecilā nūdelēs.
Šī recepte ir pārbaudīts līdzņemšana ēdiens uz biroju vai pārgājienos.
Saistītās receptes
Ēdienu veidi
Zupas
Salāti un uzkodas
Pamatēdieni
Sautējumi
Pudiņi
Kūkas
Pīrāgi
Smūtiji
Mērces
Pankūkas
Pamatsastāvdaļas
Cūkgaļa
Liellopu gaļa
Putnu gaļa
Lasis
Zivis un jūras veltes
Dārzeņi
Pasta
Miltu ēdieni
Siers
Rīsi
Piena produkti
Ogas
Trusis
Jēra gaļa
Dzīvesstils
Ēdieni veģetāriešiem
Ēdieni vegāniem
Bezglutēna ēdieni
Grilēdieni
Bez laktozes ēdieni
Labākai dzīvei
Pikants
Streetfood ēdieni
Mājās gatavota maize