Olu krēms ar pavasara garšām
-
Gatavošana 20min
-
Viegli

Sastāvdaļas
-
Ogas200 g
-
Cukurs1 ēdamk.
-
Cepumi Dāmu pirkstiņi2 gab.
Krēmam
-
Olu dzeltenumi4 gab.
-
Saldais krējums150 ml
-
Rums20 ml
-
Cukurs120 g
-
Kukurūzas ciete1 ēdamk.
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
🥚🍓 Olu krēms ar ogām – viegls, maigi saldens ar vaniļas noti un svaigu ogu atspirdzinājumu!
Ūdens tvaika peldē pagatavo krēmu – savieno visas sastāvdaļas un, nepārtraukti maisot, karsē, līdz krēms sabiezē. Atdzēsē ledusskapī.
Sastampā 50 gramus ogu ar ēdamkaroti cukura un liec glāzes apakšā.
Pa virsu liec vienu uz pusēm pārlauztu cepumu, pievieno atlikušo ogu slāni un pārlej ar atdzesēto krēmu.
Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.
Alkohola dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.