Ogu un krēma rulete ar kama miltiem

  • Gatavošana 1h
  • Vidēji grūti
Ogu un krēma rulete ar kama miltiem

Sastāvdaļas

Biskvītam

  • Olas Rimi
     6 gab.
  • Cukurs
     6 ēdamk.
  • Kama miltu maisījums
     6 ēdamk.
  • Cepamais pulveris
     1 tējk.

Krēmam

  • Saldais krējums Rimi
     200 ml
  • Krēmsiers
     400 g
  • Pūdercukurs
     120 g
  • Citrona sula
     1 ēdamk.

Pildījumam

  • Brūkleņu ievārījums Rimi
     350 g

Dekoram

  • Svaigas sezonas ogas
     150 g
  • Piparmētru lapas
     

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 8 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Viegla un garda ogu un krēma rulete ar kama miltiem — ideāls deserts veselīgai saldumu baudīšanai!

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem.

Olas liec traukā un sāc putot ar elektrisko mikseri.

Lēnām pievieno cukuru. Kad masa sakūlusies biezā gaisīgā krēmā, pievieno kama miltu maisījumu, iepriekš to sajaucot ar cepamo pulveri. Visu cītīgi samaisi un lej uz standarta cepeškrāsns cepamās plāts ar ieklātu cepamo papīru.

Cep 10-12 minūtes.

Izņem no cepeškrāsns un biskvītu ar visu cepamo papīru sarullē kamēr silts. Apklāj ar dvieli un ļauj atdzist uz restes.

Pa to laiku saputo krēmsieru ar krējumu un pūdercukuru. Pievieno citrona sulu.

Kad biskvīts atdzisis, atrullē to un apsmērē ar ievārījumu.

Pa virsu ievārījumam smērē krēmu, atstājot dažas karotes dekoram, un cieši sarullē ruleti.

Ja biskvīts šķiet par sausu, apsmidzini to nedaudz ar cukura sīrupu.

Dekorē ar atlikušo krēmu un sezonas ogām, piparmētru.

Rulete būs gardāka, kad tā pastāvēs vismaz 3h ledusskapī un nedaudz savilksies ar garšām.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Kama muss ar avenēm

15min • Viegli

Brokastu kama jogurts

3min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Ķiršu galete

2min • Viegli