Omlete ar sparģeļiem

  • Gatavošana 20min
  • Viegli
Omlete ar sparģeļiem
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Sastāvdaļas

  • Olas
     2 gab.
  • Ūdens
     40 ml
  • Šalotes sīpols
     0.5 gabali
  • Olīveļļa (cepšanai)
     1 tējk.
  • Siers Parmesan
     1 ēdamk.
  • Sparģeļi
      5 mazi vai 2 lieli
  • Sviests
     1 tējk.
  • Sāls
      pēc garšas
  • Pipari
      pēc garšas

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 1 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sakul olas, pievieno ūdeni, sāli, piparus.
Sasmalcini sīpolu smalkos gabaliņos.
Iepriekš sakarsētā pannā ielej olīveļļu un apcep sīpolus, kad tie zeltaini apcepuši, pārlej olu masu, uzliec vāku un cep omleti uz lēnas uguns, kamēr ola sarecējusi.
Pārkaisi sarīvētu sieru.
Nomizo un apcep karstā sviestā sparģeļus, pārkaisi sāli un piparus.
Ja lieli sparģeļi, vispirms tos nomizo un noplaucē karstā ūdenī, pēc tam apcep sviestā.
Uz šķīvja liec omleti un pārloki to, vidū kārtojot sparģeļus.
Pārkaisi sieru un zaļumus.
Gaļēdājiem kopā ar sparģeļiem omletes vidū lieliski garšos apgrauzdēts bekons.

Saistītās receptes

Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Spāņu omlete latviešu stilā

3h • Vidēji grūti
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes
Mārtiņš Sirmais
Mārtiņa Sirmā receptes