Pavasara salāti ar mandelēm

  • Gatavošana 15min
  • Viegli
Pavasara salāti ar mandelēm
Olga Ļubina
Olgas Ļubinas receptes

Sastāvdaļas

  • Fenhelis
     1 gabali
  • Redīsi ar lapiņām
     1 bunte (-s)
  • Jaunie spināti
     1 sauja (-s)
  • Dilles
     1 bunte (-s)
  • Grauzdētas mandeles
     2 Šķipsniņa
  • Citrona sula
     1 gabali
  • Olīveļļa ar pipariem
     2 Ēdamkarote

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Noskalo dārzeņus. Fenheli sagriež plānās šķēlītēs. Pievieno redīsu šķēlītes un redīsu lapas. Pārber salātus ar jaunām spinātu lapiņām, smalki grieztām dillītēm un pievieno tiem grauzdētas mandeles. Sajauc citrona sulu ar olīveļļu, sakuļ un pārlej salātiem.

Citrona sula liks atplaukt fenheļa garšām, bet redīsi dos salātiem īpašu kraukšķīgumu un veidos interesantu garšas buķeti.

Šie salāti ir kā radīti, lai tos baudītu kopā ar grilētām vai ceptām treknajām zivīm. Šajā ziņa lieliska izvēle būs pie mums tik iecienītais lasis.

Padoms!


Jo plānākās šķēlītēs sagriezīsi fenheli, jo maigāks tas šķitīs. Bet redīsus paturi ūdenī vismaz 1 stundu, un tie kļūs īpaši kraukšķīgi.

Saistītās receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes
Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes
Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes
Ilze Jurkāne
Ilzes Jurkānes receptes