Piknika sendvičs

  • Gatavošana 10min
  • Viegli
Piknika sendvičs
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes

Sastāvdaļas

Sendvičs

  • Tostermaize
     4 šķēlīte (-s)
  • Grilēta, marinēta paprika
     4 gab.
  • Cukini
     1 gabali
  • Eļļa cepšanai
     10 ml
  • Avokado
     2 gabali
  • Rukola
     2 sauja (-s)

Brokoļu krēmam

  • Brokolis
     1 gab.
  • Ķiploks
     1 daiva (-s)
  • Čili pipars
      1 gab.
  • Olīveļļa Extra Virgin
     30 ml
  • Tahini pasta
     2 ēdamk.
  • Baziliks
     1 sauja (-s)
  • Pētersīļi
     1 sauja (-s)
  • Sāls
      pēc garšas
  • Melnie pipari
      pēc garšas

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Uzvāri verdošu ūdeni un pieber sāli. Ieber brokoļus (vesela galviņa, sadalītu ziediņos), pavāri 3 minūtes un nokās, uzreiz ieliekot ledusaukstā ūdenī. Nokās.

Sablendē ar eļļu, ķiploku (izspiestu caur ķiplokspiedi), čili, sāli un pipariem, lai būtu bieza, bet parupja konsistence. Tad iemaisi tahini un sakapātus zaļumus.

Kamēr brokolis dziest, pannā sagrilē cukīni (sagrieztu šķēlēs), kura šķēles pirms tam iesmērē ar eļļu.

Uz maizēm, gan uz augšējās, gan apakšējās uzsmērē brokoļu krēmu. Uz apakšējās šķēles sakārto papriku (sagrieztu šķēlēs), cukīni, avokado (nelielus, gatavus, sagrieztus šķēlēs) un salātus, uzliec virsējo daļu. Satin sviestpapīrā un ļauj ievilkties dažas stundas.

Līdzīgas receptes

Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Tītara burgers

1h • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Diļļu marināde

5min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Provansas marināde

5min • Viegli
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Sama burgers

1h • Vidēji grūti