Piknika sendvičs

  • Gatavošana 10min
  • Viegli
Piknika sendvičs
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes

Sastāvdaļas

Sendvičs

  • Tostermaize
     4 šķēlīte (-s)
  • Grilēta, marinēta paprika
     4 gabali
  • Cukini
     1 gabali
  • Eļļa cepšanai
     10 ml
  • Avokado
     2 gabali
  • Rukola
     2 Šķipsniņa

Brokoļu krēmam

  • Brokolis
     1 Gabali
  • Ķiploks
     1 daiva (-s)
  • Čili pipars
      1 gab.
  • Olīveļļa Extra Virgin
     30 ml
  • Tahini pasta
     2 Ēdamkarote
  • Baziliks
     1 sauja (-s)
  • Pētersīļi
     1 sauja (-s)
  • Sāls
      pēc garšas
  • Melnie pipari
      pēc garšas

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Uzvāri verdošu ūdeni un pieber sāli. Ieber brokoļus (vesela galviņa, sadalītu ziediņos), pavāri 3 minūtes un nokās, uzreiz ieliekot ledusaukstā ūdenī. Nokās.

Sablendē ar eļļu, ķiploku (izspiestu caur ķiplokspiedi), čili, sāli un pipariem, lai būtu bieza, bet parupja konsistence. Tad iemaisi tahini un sakapātus zaļumus.

Kamēr brokolis dziest, pannā sagrilē cukīni (sagrieztu šķēlēs), kura šķēles pirms tam iesmērē ar eļļu.

Uz maizēm, gan uz augšējās, gan apakšējās uzsmērē brokoļu krēmu. Uz apakšējās šķēles sakārto papriku (sagrieztu šķēlēs), cukīni, avokado (nelielus, gatavus, sagrieztus šķēlēs) un salātus, uzliec virsējo daļu. Satin sviestpapīrā un ļauj ievilkties dažas stundas.

Saistītās receptes

Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes
Ilze Jurkāne
Ilzes Jurkānes receptes
Ilze Jurkāne
Ilzes Jurkānes receptes

Jāņu siera recepte

3h • Vidēji grūti

Baltā aukstā zupa

20min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Tumšā alus picas mīkla

2h 30min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Liellopa gaļas zupa ar alu

1h 30min • Vidēji grūti