Pilngraudu auzu pārslu putra ar žāvētiem augļiem

  • Gatavošana 7min
  • Viegli
Pilngraudu auzu pārslu putra ar žāvētiem augļiem
Olga Ļubina
Olgas Ļubinas receptes

Sastāvdaļas

  • Vājpiens
     1 glāze (-s)
  • Pilngraudu auzu pārslas
     2 Ēdamkarote
  • Žāvētas aprikozes
     1 Ēdamkarote
  • Žāvētas plūmes
     1 Ēdamkarote

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

   

Vājpienu ar pilngraudu auzu pārslām vāra 2 – 3 minūtes. Es iesaku lietot vājpienu, jo tas nav tik trekns. Izvairies no nevajadzīgu tauku uzņemšanas. Atceries, ka vājpienā tauku ir mazāk, bet organismam nepieciešamo olbaltumvielu ir pat vairāk nekā treknā pienā.

Žāvētos augļus sagriež un pievieno putrai.

Citreiz putrai pievieno arī citus žāvētos augļus vai ogas, tas putru padarīs daudzveidīgāku.
Pievienojot žāvētos augļus, nebūs vajadzīgs cukurs, jo žāvētie augļi ir dabiski saldi. Bez cukura putra būs veselīgāka un pilna dienā nepieciešamās enerģijas.
 

Atceries, ka žāvētie augļi un ogas satur ļoti daudz minerālvielu un vitamīnu, kas nepieciešami organismam.
 

Saistītās receptes

Olga Ļubina
Olgas Ļubinas receptes
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes

Brokastu rīsu putra

20min • Viegli
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes