Piparkūku kārtainais deserts
-
Gatavošana 40min
-
Vidēji grūti

Sastāvdaļas
-
Karstais dzēriens100 ml
-
Upenes vai mellenes (saldētas)250 g
-
Piparkūkas150 g
-
Saldais krējums200 ml
-
Biezpiens3 ēdamk.
-
Želejas cukurs3 ēdamk.
-
Vaniļas cukurs1 tējk.
-
Izdekorētas piparkūkasdekorēšanai
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Piparkūku kārtainais deserts
Ogas liec bļodā un pārlej ar karsto dzērienu.
Atstāj ievilkties uz 30 min.
Piparkūkas sasmalcini nelielos gabaliņos.
Saldo krējumu saputo stingrās putās ar cukuru un vaniļas cukuru.
Iemaisi biezpienu.
Ja ir vēlme, krēmam var pievienot arī karstvīnu.
Glāzītēs kārto sadrupinātas piparkūkas, pa virsu liec karstā dzērienā izmērcētas ogas un tad biezpiena krēmu.
Visu atkārto līdz glāze ir pilna.
Liec ledusskapī uz 1-3 h savilkties vai pasniedz uzreiz.
Pasniedzot, dekorē ar izdekorētām piparkūkām.
Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.
Alkohola dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.