Piparkūku riekstiņi

  • Gatavošana 1h
  • Vidēji grūti
Piparkūku riekstiņi

Sastāvdaļas

  • Mandeles
     200 g
  • Sviests vai margarīns (istabas temperatūras)
     200 g
  • Gaišais cukura sīrups
     1 ēdamk.
  • Cukurs
     200 g
  • Olas
     1 gab.
  • Kviešu milti
     600 g
  • Dzeramā soda
     2 tējk.
  • Malts kanēlis
     2 tējk.
  • Malts ingvers
     1 tējk.
  • Maltas krustnagliņas
     1 tējk.

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 12 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Ziemassvētkiem lieliski piemērotu cepumu recepte. Piparkūku riekstiņus gatavo no saldajām mandelēm, sviesta, sīrupa, olām, kanēļa, ingvera un krustnagliņām. Cepumi būs saldi un gardi.

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 175°C temperatūrai.

Noblanšē mandeles un nolobi tām miziņu. Samaisi cepamos taukus, sīrupu un cukuru gaisīgā masā. Pievieno olas.

Kviešu miltus sajauc ar dzeramo sodu un visām garšvielām. Iejauc olu maisījumā.

Liec mīklu uz miltiem apkaisītas darba virsmas un sadali to 8 vienādās daļās (64 gabaliem). Izrullē garumā un sagriez katru aptuveni 8 vienādos gabaliņos.

Izrullē tos bumbiņās un novieto uz cepešpannas ar cepamo papīru. Katrā cepumā iespied veselu vai pusi mandeles.

Cep cepeškrāsns vidū apmēram 12 minūtes.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Ābolu pīrāgs ar pīnēm

1h 30min • Viegli
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Diļļu marināde

5min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Provansas marināde

5min • Viegli

Jogurta tosti ar ogām

20min • Viegli