Piparkūku riekstiņi
-
Gatavošana 1h
-
Vidēji grūti

Sastāvdaļas
-
Mandeles200 g
-
Sviests vai margarīns (istabas temperatūras)200 g
-
Gaišais cukura sīrups1 ēdamk.
-
Cukurs200 g
-
Olas1 gab.
-
Kviešu milti600 g
-
Dzeramā soda2 tējk.
-
Malts kanēlis2 tējk.
-
Malts ingvers1 tējk.
-
Maltas krustnagliņas1 tējk.
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 12 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 175°C temperatūrai.
Noblanšē mandeles un nolobi tām miziņu. Samaisi cepamos taukus, sīrupu un cukuru gaisīgā masā. Pievieno olas.
Kviešu miltus sajauc ar dzeramo sodu un visām garšvielām. Iejauc olu maisījumā.
Liec mīklu uz miltiem apkaisītas darba virsmas un sadali to 8 vienādās daļās (64 gabaliem). Izrullē garumā un sagriez katru aptuveni 8 vienādos gabaliņos.
Izrullē tos bumbiņās un novieto uz cepešpannas ar cepamo papīru. Katrā cepumā iespied veselu vai pusi mandeles.