Piparkūku un laima tartes

  • Gatavošana 2h
  • Vidēji grūti
Piparkūku un laima tartes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Sastāvdaļas

Piparkūku mīkla ar medu

  • Sviests
     75 g
  • Cukurs
     75 g
  • Cukura sīrups tumšais
     75 g
  • Medus
     25 g
  • Kviešu milti
     250 g
  • Soda
     0.25 Tējkarotes
  • Piparkūku garšvielas
     0.5 Tējkarotes

Laima krēms

  • Laima sula
     150 ml
  • Cukurs
     240 g
  • Olas dzeltenumi
     4 gab.
  • Sviests, sagriezts gabaliņos
     300 g

Meringas pumpiņas

  • Olu baltumi
     60 g
  • Pūdercukurs
     75 g
  • Cukurs
     100 g

Cukura sīrups

  • Baltais cukurs
     30 g
  • Ūdens
     30 ml

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Izcils Ziemassvētku deserts!

Mīklai sviestu sajauc ar cukuru. Pievieno cukura sīrupu, medu, pakāpeniski iemīci miltus ar sodu, kā arī garšvielas. Samīci un liec aukstumā vismaz uz 30 minūtēm.

Ietauko tartes formiņas 10 cm diametrā, vienmērīgi ieklāj tajās mīklu un ar dakšiņu sadursti. Cep krāsnī 180 grādos aptuveni 15 minūtes.

Laima krēmam ūdens peldē karsē laima sulu ar cukuru un olu dzeltenumiem, līdz krēms sasniedz 95 grādu temperatūru. Iemaisi sviestu un liec vēsumā, lai atdziest.

Meringai aukstu olu baltumu puto, pievienojot cukuru un pūdercukuru. Uzvāri cukura sīrupu līdz 110 grādiem un strūkliņā lej to olbaltuma masā, intensīvi putojot.

Pamatnēs pildi laima krēmu un pa virsu ar konditorejas maisiņu uzspied meringas pumpiņas. Liec krāsnī 250 grādos uz aptuveni 3 minūtēm.

Saistītās receptes

Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Kūka “Zaķis”

2h • Vidēji grūti
Edgars Sanders
Edgara Sandera receptes

Sparģeļu tartars

20min • Viegli
Edgars Sanders
Edgara Sandera receptes

Vegāniskais Creme brulee

20min • Vidēji grūti
Edgars Sanders
Edgara Sandera receptes
Edgars Sanders
Edgara Sandera receptes