Piparkūku un mandarīnu tarte

  • Sagataves 20min ,  Gatavošana 50min
  • Viegli

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas

  • Mandarīni
     1 kg
  • Biezpiens
     400 g
  • Piparkūku mīkla
     300 g
  • Lazdu rieksti
     200 g
  • Olas
     3 gab.
  • Brūnais cukurs
     4 ĒK
  • Manna
     2 ĒK
  • Sviests
     2 ĒK
  • Milti
     2 ĒK
  • Piparkūku garšvielu maisījums (malts)
     1 TK

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Izrullē mīklu un ieklāj ietaukotā cepamajā formā. Ar dakšiņu mīklai sadursta dažus caurumus, lai cepoties tā neceltos un nesaplīstu.
 

Sakarsē krāsni līdz 180°C un liek cepties mīklu 7–10 minūtes.
 

Kad piparkūku pamats izcepies, pieber to pilnu ar nomizotām mandarīnu filejām.
 

Biezpienu sajauc ar olām, cukuru, mannu un pārlej pāri mandarīniem.
 

Sviestu samaisa ar piparkūku garšvielu un miltiem. Izveido drumstalas un pārber pāri tartei.
 

Liek cepties cepeškrāsnī 160°C 35–40 minūtes. 10 minūtes pirms cepšanās beigām tartei uzber lazdu riekstus, lai tie apgrauzdējas.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!