Vegāniskais rīsu pudiņš ar krāsnī ceptu hurmu

  • Gatavošana 1h
  • Viegli
Vegāniskais rīsu pudiņš ar krāsnī ceptu hurmu
Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes

Sastāvdaļas

Rīsu pudiņam

  • Rīsi
     100 g
  • Vaniļas sojas piens
     1 L
  • Cukurs
     60 g
  • Malts kanēlis
     1 tējk.

Krāsnī ceptai hurmai

  • Hurmas
     4 gab.
  • Kļavu sīrups
     4 ēdamk.
  • Malts kanēlis
     0.5 tējk.
  • Pipari smaržīgie
     0.5 tējk.

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Visas rīsu pudiņa sastāvdaļas liec katlā un vāri uz lēnas uguns aptuveni 50–60 minūtes, ik pa laikam apmaisot, līdz rīsi gatavi un uzsūkuši pienu.
Pa to laiku pārgriez hurmas uz pusēm un liec cepampannā, apslaki ar kļavu sīrupu un apbārsti ar garšvielām.
Apklāj ar foliju un cep krāsnī 180 grādos 40 minūtes.
Noņem foliju un cep vēl 10 minūtes, līdz nedaudz apbrūninās.

Līdzīgas receptes

Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Dedzinātā Basku siera kūka

1h • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes

Augļu groziņš

1h • Vidēji grūti
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes