Plakanmaize ar krēmu un ogām

  • Gatavošana 30min
  • Viegli
Plakanmaize ar krēmu un ogām
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

Mīkla

  • Kviešu milti
     200 g
  • Sāls
     1 tējk.
  • Cukurs
     1 tējk.
  • Ātri briestošais raugs
     1 tējk.
  • Silts piens
     160 ml
  • Sviests
     1 ēdamk.
  • Olīveļļa
      pēc vajadzības

Krēms

  • Jogurts bez piedevām
     150 g
  • Maskarpones siers
     220 g
  • Pūdercukurs
     2 ēdamk.
  • Sāls
     1 šķipsniņa (-s)

Ogas

  • Ūdens
     100 ml
  • Cukurs
     3 ēdamk.
  • Citronskābe
     1 tējk.
  • Piparmētra
     1 sauja (-s)
  • Upenes
     500 g

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sajauc mīklas sastāvdaļas, apklāj trauku ar plēvi un atstāj uzbriest 25 minūtes.
Kad mīkla uzbriedusi, izrullē to 5 mm biezumā un apcep uz pannas olīveļļā.
Cep 1-2 minūtes no katras puses.
Ogām pavāri ūdeni ar cukuru, citronskābi un piparmētrām 2-3 minūtes.
Nedaudz atdzesē un, lejot caur sietu, pārlej upenēm.
Saputo krēmu, savienojot visas sastāvdaļas.
Pasniedz plakanmaizi ar krēmu un ogām sīrupā.

Saistītās receptes

Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Vīnogu kūka

2h • Vidēji grūti
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Bezē deserts ar ogām

35min • Viegli

Ogu tiramisu

1h • Vidēji grūti

Karaliskie ogu salāti

20min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Gogelmogels ar ogām

10min • Viegli