Plātsmaize ar melnajām olīvām un saulē kaltētiem tomātiem

  • Sagataves 20min ,  Gatavošana 30min
  • Viegli

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas

  • Saldēta kārtainā mīkla – bez rauga
      iepakojums
  • Biezpiens
     500 g
  • Olas
     3 gab.
  • Ķiploku daiviņas
     5 gab.
  • Pētersīļu pušķītis
     1 gab.
  • Melnās olīvas - bez kauliņiem
     200 g
  • Saulē kaltēti tomāti ar sieru
     235 g
  • Vidusjūras garšvielu maisījums
     1 TK
  • 5 piparu maisījums
     1/2 TK
  • Sāls
     1/2 TK

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 8 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem.

Atlaidini mīklu uz 15 minūtēm un tad ieklāj un izlīdzini, savienojot vīles, cepamajā pannā – 25 cm x 25 cm, izveidojot 3 cm augstu maliņu.

Ievieto krāsnī uz 10 minūtēm.

Izņem no krāsns.

Bļodā liec biezpienu, olas, pētersīļus, garšvielu maisījumu, piparus un sāli. 

Izspied ķiplokus, izmantojot ķiploku spiedi, un kārtīgi samaisi.

Maisījumu uzklāj uz mīklas.

Olīvas pārgriez uz pusēm un izkaisi pa biezpiena masu. 

Saulē kaltētos tomātus sagriez mazākos gabaliņos un arī izkaisi pa masu.

Liec krāsnī un cep 20 minūtes. 

Servē siltu vai istabas temperatūrā.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!