Plovs

  • Sagataves 20min ,  Gatavošana 1h 20min
  • Viegli

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas:

  • Liellopu gaļa (ar kaulu)
     800 g
  • Rīsi plovam
     500 g
  • Šalotes sīpoli
     3 gab.
  • Burkāni
     2 gab.
  • Kaltētas godži ogas
     1 sauja
  • Rozīnes Rimi Jumbo
     1 sauja
  • Rozīnes Rimi Golden Jumbo
     1 sauja
  • Olīveļļa
     50 ml
  • Liellopa vai vistas buljons
     1 kubiņš

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 8 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Uzvāra 400 ml ūdens un pievieno buljona kubiņu.

Čuguna katlā (ieteicams) apcep liellopu gaļu no visām pusēm.

Pievieno sagrieztus sīpolus un burkānus, godži ogas, rozīnes, nevārītus rīsus. Visam pāri pārlej karstu buljonu.

Uzliek vāku vai foliju, liek cepeškrāsnī 200 ˚C uz 30 – 40 min.

 Izņem no cepeškrāsns un atstāj 15 – 20 min.

Samaisa un pasniedz, sadalot porcijās. Var pasniegt ar krējumu. 

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!