Profiteroles

  • Gatavošana 1h 15min
  • Vidēji grūti
Profiteroles
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

Mīkla

  • Ūdens
     125 ml
  • Pilnpiens
     125 ml
  • Pūdercukurs
     1 tējk.
  • Sāls
     1 tējk.
  • Sviests
     110 g
  • Kviešu milti
     140 g
  • Olas
     5 gab.

Pildījums

  • Sviests
     135 g
  • Glazūras cukurs
     165 g
  • Kukurūzas milti
     10 g
  • Saberztas mandeles
     165 g
  • Olas
     2 gab.
  • Tumšais rums
     1 ēdamk.
  • Crème Fraîche
     200 ml

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Instrukcijas

Noderīgi

Šī recepte ir paredzēta: n porcijām. Mainot porciju daudzumu, automātiski tiek mainīts nepieciešamo sastāvdaļu daudzums. Dažos gadījumos tas var ietekmēt pagatavošanas laiku. [2, *] Šī recepte ir paredzēta: n porcijām. Mainot porciju daudzumu, automātiski tiek mainīts nepieciešamo sastāvdaļu daudzums. Dažos gadījumos tas var ietekmēt pagatavošanas laiku.

Pasniedzot pildītās bumbiņas var kārtot tornī, sastiprinot tās kopā ar izkausētu karameli (līdzīgi kā piparkūku māju), kā arī dekorēt ar pūdercukuru, ogām vai enģeļa matiem. Franči šo desertu dēvē par Croquembouche.

Pagatavo mīklu. Katlā karsē ūdeni, pienu, cukuru, sāli un sviestu. Tiklīdz sasniegta vārīšanās temperatūra, pievieno miltus. Maisījumu kuļ, līdz iegūsti viendabīgu mīklu.
Maisījumu turpini kult 2-3 minūtes, līdz mīkla kļūst sausa, atdalās no katla malām un saveļas bumbā. Mīklu pārliec lielā bļodā. Pa vienai pievieno olas. Katru olu rūpīgi iemaisi mīklā un tikai pēc tam pievieno nākamo olu.
Ja mīkla pēc pacelšanās slīd vienmērīgi lejup, vari sākt to gatavot.
Mīklu liec konditorejas maisiņā ar uzgali un izspied vienāda izmēra piciņas uz pannas, ieturot distanci starp tām, jo karstumā tās piepūtīsies. Cep 190 grādos, režīmā ar ventilatoru 35-45 minūtes.
Gatavo mandeļu krēmu. Sagriez sviestu gabaliņos un liec bļodā. Lai sviests būtu mīkstāks, to saspaidi ar lāpstiņu. Citā bļodā samaisi glazūras cukuru, kukurūzas miltus un saberztas mandeles. Maisījumu pievieno mīkstajam sviestam un visu rūpīgi sajauc. Ar lāpstiņu iemaisi 1 olu. Kad maisījums ir kļuvis gluds, iejauc otru olu. Ielej rumu, tad Crème Fraîche. Visu samaisi viendabīgā krēmā, pārsedz ar plēvi un liec ledusskapī. Mandeļu krēmu var uzgalbāt ledusskapī 36-48 stundas vai līdz lietošanai turēt saldētavā.
Gatavo krēmu iepildi izceptajās bumbiņās.

Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.

Alkohola dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.

Līdzīgas receptes

Aveņu siera kūka

30min • Vidēji grūti

Saldā brunetes kūka

12min • Viegli

Ķirbju pīrāgs

1h • Vidēji grūti

Kūka pannā

30min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Karameļu flāns ar mandarīniem

50min • Vidēji grūti
Noderīgi

Informācija par 30 dienu zemāko pārdošanas cenu mājaslapā norādītajām precēm, kuras nav ātrbojīgas, pieejama tirdzniecības vietā (pie preces cenu zīmes) vai arī e-veikalā.