Pupiņu humoss ar piedevām

  • Gatavošana 20min
  • Viegli
Pupiņu humoss ar piedevām
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes

Sastāvdaļas

Humoss

  • Konservētas baltās pupiņas
     480 g
  • Konservēto pupiņu šķidrums
      60–100 ml
  • Tahini
     2 ēdamk.
  • Neliela bio citrona miza (smalki sarīvēta)
     1 gab.
  • Citrona sula
     2 ēdamk.
  • Ķiploki
     2 daiva (-s)
  • Olīveļļa Extra Virgin
     3 ēdamk.
  • Jūras sāls
      pēc garšas
  • Svaigi malti pipari
      pēc garšas

Pasniegšanai

  • Artišoki eļļā
      8 gab.
  • Kalamata olīvas
      20 gab.
  • Grauzdēti ciedru rieksti
     30 g
  • Baziliks
     1 sauja (-s)
  • Piparmētra
     1 sauja (-s)
  • Olīveļļa Extra Virgin
     20 ml

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Pupiņu humoss ar piedevām

Visas humosa sastāvdaļas liec blenderī un sablendē, iegūstot krēmīgu masu.
No sākuma gan pielej tikai pusi šķidruma un tad, ja nepieciešams, pārējo.
Liec lēzenā traukā izsmērējot pa pamatni, un virsū kārto artišokus, olīvas, riekstus, zaļumus.
Apslaki ar eļļu.

Līdzīgas receptes

Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Laša vai foreles tartars

15min • Vidēji grūti