Pupiņu humoss ar piedevām

  • Gatavošana 20min
  • Viegli
Pupiņu humoss ar piedevām
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes

Sastāvdaļas

Humoss

  • Konservētas baltās pupiņas
     480 g
  • Konservēto pupiņu šķidrums
      60–100 ml
  • Tahini
     2 ēdamk.
  • Neliela bio citrona miza (smalki sarīvēta)
     1 gab.
  • Citrona sula
     2 ēdamk.
  • Ķiploki
     2 daiva (-s)
  • Olīveļļa Extra Virgin
     3 ēdamk.
  • Jūras sāls
      pēc garšas
  • Svaigi malti pipari
      pēc garšas

Pasniegšanai

  • Artišoki eļļā
      8 gab.
  • Kalamata olīvas
      20 gab.
  • Grauzdēti ciedru rieksti
     30 g
  • Baziliks
     1 sauja (-s)
  • Piparmētra
     1 sauja (-s)
  • Olīveļļa Extra Virgin
     20 ml

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Visas humosa sastāvdaļas liec blenderī un sablendē, iegūstot krēmīgu masu.
No sākuma gan pielej tikai pusi šķidruma un tad, ja nepieciešams, pārējo.
Liec lēzenā traukā izsmērējot pa pamatni, un virsū kārto artišokus, olīvas, riekstus, zaļumus.
Apslaki ar eļļu.

Saistītās receptes

Tunča rīsu bumbiņas

40min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Karaliskie ogu salāti

20min • Viegli
Mārtiņš Sirmais
Mārtiņa Sirmā receptes
Mārtiņš Sirmais
Mārtiņa Sirmā receptes

Svaigas garneles à la Istaba

20min • Vidēji grūti