Rabarberu siera kūka

  • Gatavošana 1h
  • Viegli
Rabarberu siera kūka

Sastāvdaļas

Pamatnei

  • Auzu cepumu
     200 g
  • Sviests
     100 g

Siera masai

  • Olas
     3
  • Olu dzeltenums
     1
  • Kukurūzas ciete
     1 ēdamk.
  • Cukurs
     130 g
  • Sāls
     1 šķipsniņa (-s)
  • Citrons
     1 gabali
  • Krēmsiers
     500 g

Virsa

  • Rabarberi
     400 g
  • Cukurs
     1 ēdamk.
  • Medus
     1 tējk.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Samal vai sapiestā cepumus, samīci ar sviestu.
Ieklāj pergamentu formā un izliec cepumu masas pamatni.
Pamatni cep 170 grādos 8 minūtes.
Kamēr cepas pamats, sajauc siera masu.
Savieno visas sastāvdalas un kārtīgi izmaisi.
Lej virs pamatnes un cep 20 minūtes.
Pa to laiku sagriez rabarberus, apber ar cukuru, pielej medu.
Kad kūka cepusies 25 minūtes, izkārto pa virsu rabarberus ar visu sulu, liec cept paaugstinot temperatūru līdz 180 grādiem.
Cep vēl 10 -15  minūtes līdz rabarberi mīksti. Te laiks var atšķirties no rabarberu šķirnes.
Ja rabarberus sagriezi vienkārši kubos vai neregulāros gabalos, cep bez pārsega, ja izkārtoji kārtīgi, kūkai iesaku uzlikt foliju un pacept 10 minūtes ar to un tad dažas minūtes bez.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Rabarberu drumstalas

45min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Smalkā siera kūka

1h 20min • Viegli