Rabarberu un aveņu sorberts

  • Gatavošana 2h 45min
  • Vidēji grūti
Rabarberu un aveņu sorberts
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

  • Rabarberi
     500 g
  • Avenes
     250 g
  • Vaniļas pāksts
     1 gab.
  • Cietes cukurs jeb glikozes sīrups
     100 g
  • Baltais cukurs
     80 g
  • Olas
     2 gab.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 10 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Rabarberus uzvāri kopā ar avenēm, cukuru un cietes sīrupu.

Sablendē un izspied caur sietu. Atdzesē.

 

Sakul olu baltumus biezās putās un iecilā tās rabarberu biezenī.

Lej traukā un liec saldētavā. Ik pēc 30 minūtēm saputo, lai sorberts izdotos gaisīgs un nenoslāņotos.

Tā jāputo būs vismaz 3-4 reizes, līdz tas pilnībā sastingst.

 

Ieteikums: Ja vēlies pastiprināt rabarberu garšu, iesaku pievienot kādus 30 ml rabarberu liķiera.

Saistītās receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Vīnogu kūka

2h • Vidēji grūti