Rabarberu un aveņu sorberts

  • Gatavošana 2h 45min
  • Vidēji grūti
Rabarberu un aveņu sorberts
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

  • Rabarberi
     500 g
  • Avenes
     250 g
  • Vaniļas pāksts
     1 gab.
  • Cietes cukurs jeb glikozes sīrups
     100 g
  • Baltais cukurs
     80 g
  • Olas
     2 gab.

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 10 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Rabarberus uzvāri kopā ar avenēm, cukuru un cietes sīrupu.

Sablendē un izspied caur sietu. Atdzesē.

 

Sakul olu baltumus biezās putās un iecilā tās rabarberu biezenī.

Lej traukā un liec saldētavā. Ik pēc 30 minūtēm saputo, lai sorberts izdotos gaisīgs un nenoslāņotos.

Tā jāputo būs vismaz 3-4 reizes, līdz tas pilnībā sastingst.

 

Ieteikums: Ja vēlies pastiprināt rabarberu garšu, iesaku pievienot kādus 30 ml rabarberu liķiera.

Līdzīgas receptes

Sirsniņcepumi

1h • Vidēji grūti
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Ābolu kūka

1h 10min • Viegli
Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes

Augļu groziņš

1h • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes