Rabarberu un aveņu sorberts

  • Gatavošana 2h 45min
  • Vidēji grūti
Rabarberu un aveņu sorberts
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

  • Rabarberi
     500 g
  • Avenes
     250 g
  • Vaniļas pāksts
     1 gab.
  • Cietes cukurs jeb glikozes sīrups
     100 g
  • Baltais cukurs
     80 g
  • Olas
     2 gab.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Instrukcijas

Noderīgi

Šī recepte ir paredzēta: n porcijām. Mainot porciju daudzumu, automātiski tiek mainīts nepieciešamo sastāvdaļu daudzums. Dažos gadījumos tas var ietekmēt pagatavošanas laiku. [2, *] Šī recepte ir paredzēta: n porcijām. Mainot porciju daudzumu, automātiski tiek mainīts nepieciešamo sastāvdaļu daudzums. Dažos gadījumos tas var ietekmēt pagatavošanas laiku.

Rabarberus uzvāri kopā ar avenēm, cukuru un cietes sīrupu.

Sablendē un izspied caur sietu. Atdzesē.

 

Sakul olu baltumus biezās putās un iecilā tās rabarberu biezenī.

Lej traukā un liec saldētavā. Ik pēc 30 minūtēm saputo, lai sorberts izdotos gaisīgs un nenoslāņotos.

Tā jāputo būs vismaz 3-4 reizes, līdz tas pilnībā sastingst.

 

Ieteikums: Ja vēlies pastiprināt rabarberu garšu, iesaku pievienot kādus 30 ml rabarberu liķiera.

Līdzīgas receptes

Aveņu siera kūka

30min • Vidēji grūti

Citronu biezpiena saldējums

30min • Vidēji grūti

Kūka pannā

30min • Viegli

Berlīneri ar pildījumu

40min • Vidēji grūti

Meloņu sorberts

3h 30min • Viegli
Good to know

Information on the 30-day lowest selling price for non-perishable goods listed in the booklet is available at the point of sale (at the price tag of the product).