Ramen laša zupa

  • Gatavošana 40min
  • Vidēji grūti

Uzspiežot uz YouTube video aktivizēšanas pogas, Tu apstiprini, ka Tavi turpmāk izvēlētie RIMI recepšu video tiek ielādēti no YouTube un YouTube privātuma iestatījumi un privātuma politika ir piemērojama.

Sastāvdaļas

Laša fileja

  • Laša fileja
     400 g
  • Sīpolloki
      5 gab.
  • Sezama eļļa
     1 ēdamk.

Laša filejas mērce

  • Sojas mērce
     60 ml
  • Rīsu etiķis
     2 ēdamk.
  • Brūnais cukurs
     2 ēdamk.
  • Ingvers (sarīvēts)
      mazs gabaliņš
  • Ķiploks (sarīvēts)
     1 daiva (-s)

Šķidrums

  • Vistas buljons
     1 L
  • Sojas mērce
     70 ml
  • Nori lapas
     14 g
  • Sezama eļļa
     1 ēdamk.

Zupa

  • Vārīta ola
     2 gab.
  • Sēnes
     150 g
  • Burkāni
     2 gab.
  • Paprika
     2 gab.
  • Sīpolloki
      3 gab.
  • Ramen nūdeles
     200 g
  • Sezama sēklas
      pārkaisīšanai

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Ramen laša zupa

Bļodiņā samaisi visas laša filejas mērcei nepieciešamās garšvielas.
Laša fileju no abām pusēm apsmērē ar mērci.
Ņem foliju un uz tā uzlej sezama eļļu, pa virsu kārto sīpollokus un virs tiem laša fileju. Cep 180°C 30 min.
Katlā liec vistas buljonu, sojas mērci, nori lapas un sezama eļļu. Visu pavāri uz lēnas uguns, ļauj ievilkties.
Mazā katliņā ielej nedaudz šķidruma, pievieno sagrieztas sēnes un uzvāri. Ļauj sēnēm ievilkties 2 min.
Sagriez strēmelītēs burkānus, papriku un sīpollokus.
Nūdeles pagatavo atbilstoši ražotāja instrukcijai.
Šķīvjos kārto nūdeles, laša fileju, sēnes, burkānus, papriku un pusi vārītas olas.
Pārlej ar karstu buljona šķidrumu.
Dekorē ar sagrieztiem sīpollokiem un sezama sēkliņām.

Līdzīgas receptes

Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Laša vai foreles tartars

15min • Vidēji grūti
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Tītara krūtiņas cepetis ar aprikozēm

1h 30min • Vidēji grūti
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Skābeņu zupa

45min • Viegli