Ramen laša zupa

  • Gatavošana 40min
  • Vidēji grūti

Sastāvdaļas

Laša fileja

  • Laša fileja
     400 g
  • Sīpolloki
      5 gab.
  • Sezama eļļa
     1 ēdamk.

Laša filejas mērce

  • Sojas mērce
     60 ml
  • Rīsu etiķis
     2 ēdamk.
  • Brūnais cukurs
     2 ēdamk.
  • Ingvers (sarīvēts)
      mazs gabaliņš
  • Ķiploks (sarīvēts)
     1 daiva (-s)

Šķidrums

  • Vistas buljons
     1 L
  • Sojas mērce
     70 ml
  • Nori lapas
     14 g
  • Sezama eļļa
     1 ēdamk.

Zupa

  • Vārīta ola
     2 gab.
  • Sēnes
     150 g
  • Burkāni
     2 gab.
  • Paprika
     2 gab.
  • Sīpolloki
      3 gab.
  • Ramen nūdeles
     200 g
  • Sezama sēklas
      pārkaisīšanai

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Bļodiņā samaisi visas laša filejas mērcei nepieciešamās garšvielas.
Laša fileju no abām pusēm apsmērē ar mērci.
Ņem foliju un uz tā uzlej sezama eļļu, pa virsu kārto sīpollokus un virs tiem laša fileju. Cep 180°C 30 min.
Katlā liec vistas buljonu, sojas mērci, nori lapas un sezama eļļu. Visu pavāri uz lēnas uguns, ļauj ievilkties.
Mazā katliņā ielej nedaudz šķidruma, pievieno sagrieztas sēnes un uzvāri. Ļauj sēnēm ievilkties 2 min.
Sagriez strēmelītēs burkānus, papriku un sīpollokus.
Nūdeles pagatavo atbilstoši ražotāja instrukcijai.
Šķīvjos kārto nūdeles, laša fileju, sēnes, burkānus, papriku un pusi vārītas olas.
Pārlej ar karstu buljona šķidrumu.
Dekorē ar sagrieztiem sīpollokiem un sezama sēkliņām.

Saistītās receptes

Tunča rīsu bumbiņas

40min • Vidēji grūti
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Franču sīpolu zupa

55min • Vidēji grūti
Mārtiņš Sirmais
Mārtiņa Sirmā receptes
Mārtiņš Sirmais
Mārtiņa Sirmā receptes

Svaigas garneles à la Istaba

20min • Vidēji grūti
Mārtiņš Sirmais
Mārtiņa Sirmā receptes

Marinētas mīdijas un gailenes

25min • Vidēji grūti