Rikotas siera kūka

  • Gatavošana 1h 30min
  • Vidēji grūti
Rikotas siera kūka
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

Pamatne

  • Cepumi (smilšu mīklas tipa)
     400 g
  • Sviests
     150 g
  • Malts kanēlis
     1 ēdamk.

Pildījums

  • Rikotas siers
     700 g
  • Kviešu milti
     2 ēdamk.
  • Olas
     4 gab.
  • Baltais cukurs
     150 g
  • Svaiga apelsīnu sula
     0.5 gab.
  • Svaiga citronu sula
     1 gab.

Virskārta

  • Skābais krējums (25-30%)
     500 g
  • Pūdercukurs
     1.5 ēdamk.

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 8 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Rikotas siera kūka

Sablendē cepumus un pievieno klāt izkausētu sviestu.
Ieklāj formā, izlīdzini un izveido maliņas.
Gatavo pildījumu. Olās viegli iemaisi cukuru, pievieno rikotu un abas sulas. Visas sastāvdaļas viegli samaisi, bet neputo!
Ieklāj masu formā un cep 160 grādos aptuveni 50 minūtes.
Kūku atdzesē 20 minūtes.
Kamēr kūka atdzesējas, tikmēr sajauc skābo krējumu ar pūdercukuru.
Kad kūka atdzisusi, masu pārlej pār kūku un atstāj ledusskapī uz vismaz 12 stundām.

Līdzīgas receptes

Jogurta tosti ar ogām

20min • Viegli

Aperol Spritz

5min • Viegli
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Zemeņu kūka

1h 30min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Dedzinātā Basku siera kūka

1h • Vidēji grūti