Rikotas zemeņu deserts ar šokolādes mērci

  • Gatavošana 1h 30min
  • Vidēji grūti
Rikotas zemeņu deserts ar šokolādes mērci
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Sastāvdaļas

Pamatne

  • Mandeļu milti
     50 g
  • Kokosa milti
     50 g
  • Rīsu milti
     50 g
  • Mandeļu skaidiņas
     50 g
  • Sviests
     120 g
  • Brūnais cukurs
     50 g
  • Baltais cukurs
     25 g
  • Vaniļas cukurs
     3 tējk.
  • Kanēlis
     3 tējk.

Ievārījums

  • Saldēti rabarberi
     250 g
  • Pūdercukurs
     75 g

Krēms

  • Rikotas siers
     600 g
  • Saldais krējums
     150 g
  • Pūdercukurs
     100 g
  • Vaniļas cukurs
     3 tējk.
  • Zemenes
     300 g
  • Šokolādes mērce Spilva
     100 g
  • Pistācijas
      dekoram

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 8 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Rikotas zemeņu deserts ar šokolādes mērci

Gatavo pamatni: visas sastāvdaļas samīci tā, lai veidojas drumstalu konsistence.

Liec uz cepamā papīra pannā un cep iepriekš sakarsētā krāsnī 175 grādos aptuveni 25 minūtes, kamēr zeltaini brūnas.

Atdzesē un kārto traukā.
Rabarberus atlaidini, pievieno pūdercukuru un karsē, kamēr šķidrums iztvaiko – aptuveni 15 minūtes.
Atdzesē un pārslaki drumstalas.
Saldo krējumu ar pūdercukuru un vaniļas cukuru saputo vieglās putās un maigi iemaisi rikotas sieru, kamēr veidojas viendabīga konsistence.
Krēmu kārto uz rabarberiem, izlīdzini, pārklāj ar šokolādes mērci un dekorē ar zemenēm un pistācijām.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Skotu ola palijas apvalkā

40min • Vidēji grūti
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Pasta primavera

45min • Viegli
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Biezpiena Pasha

1h • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Zaķmaizītes

30min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Kanēļburkāni

45min • Vidēji grūti