Rīspapīra rullīši ar saldo čili mērci un zemesriekstiem

  • Gatavošana 20min
  • Viegli
Rīspapīra rullīši ar saldo čili mērci un zemesriekstiem
Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes

Sastāvdaļas

  • Rīspapīrs
      10 loksnes
  • Dažādas sēnes
     250 g
  • Ķiploki
     3 daiva (-s)
  • Svaigs ingvers
      2 cm
  • Loki
      5 gab.
  • Sojas mērce
     1 ēdamk.
  • Grauzdēta sezama eļļa
     1 ēdamk.
  • Korejas salāti Dimdiņu gaumē
     380 g
  • Gurķis
     1 gab.
  • Cukīni
     1 gabali
  • Salātlapas
     1 bunte (-s)
  • Grauzdēti zemesrieksti
     100 g
  • Saldā čili mērce
     100 g

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Rīspapīra rullīši ar saldo čili mērci un zemesriekstiem

Sagriez sēnes gareniskos stienīšos (cik iespējams), sakapā ķiplokus, ingveru un lociņus.
Pannā apcep sēnes, līdz tās vietām brūnas, pievieno ķiplokus, ingveru, lociņus, sojas mērci un sezama eļļu un sautē 2–3 minūtes, līdz viss šķidrums ir iztvaikojis.
Dārzeņus sagriez smalkos stienīšos.
Rīspapīru iemērc siltā ūdenī uz 10–15 sekundēm, tad izklāj uz galda.
Pārloki rīspapīra loksni uz pusēm, vienā stūrī kārto salātu lapas, dārzeņu stienīšus, Korejas burkānus un nedaudz cepto sēņu.
Stingri ietin dārzenīšus rīspapīrā un pasniedz ar čili mērci un zemesriekstiem.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Diļļu marināde

5min • Viegli
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Provansas marināde

5min • Viegli