Romesko mērce ar sparģeļiem

  • Gatavošana 30min
  • Vidēji grūti
Romesko mērce ar sparģeļiem
Mārtiņš Sirmais
Mārtiņa Sirmā receptes

Sastāvdaļas

Mērce

  • Grilēta paprika
     100 g
  • Mandeļes
     50 g
  • Saulē kaltēti tomāti
     50 g
  • Ķiploks
     2 daiva (-s)
  • Baltā vīna etiķis
      pēc garšas
  • Kajenas pipari
     1 Šķipsniņa
  • Sāls
      pēc garšas
  • Melnie pipari
      pēc garšas

Pasniegšana

  • Sparģeļi
     300 g
  • Avokado
     1 gabali
  • Redīsi
     4 gabali

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sparģeļiem nogriez sausos galus un noblanšē.

Avokado nomizo un sagriez šķēlītēs, arī redīsus sagriez daivās.

Uz pannas nograuzdē mandeles, uzgriez ķiploku un apcep eļļā kopā ar papriku. Pievieno nedaudz sāli, kajenas piparus un baltvīna etiķi.

Pieliec klāt mandeles un apcep uz pannas 5 minūtes.

Visu liec blenderī un izmanto “pulse” funkciju līdz ir sablenderēts biezā mērcē ar gabaliņiem.

Pasniedz ar iepriekš sagatavotajiem dārzeņiem.

Saistītās receptes

Edgars Sanders
Edgara Sandera receptes

Sparģeļu tartars

20min • Viegli
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes

Grilēta siera maize

30min • Vidēji grūti
Edgars Sanders
Edgara Sandera receptes
Edgars Sanders
Edgara Sandera receptes
Edgars Sanders
Edgara Sandera receptes

Kartupeļu salāti

30min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Antipasti

5min • Viegli