Romesko mērce ar sparģeļiem

  • Gatavošana 30min
  • Vidēji grūti
Romesko mērce ar sparģeļiem
Mārtiņš Sirmais
Mārtiņa Sirmā receptes

Sastāvdaļas

Mērce

  • Grilēta paprika
     100 g
  • Mandeļes
     50 g
  • Saulē kaltēti tomāti
     50 g
  • Ķiploks
     2 daiva (-s)
  • Baltā vīna etiķis
      pēc garšas
  • Kajenas pipari
     1 šķipsniņa (-s)
  • Sāls
      pēc garšas
  • Melnie pipari
      pēc garšas

Pasniegšana

  • Sparģeļi
     300 g
  • Avokado
     1 gabali
  • Redīsi
     4 gabali

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sparģeļiem nogriez sausos galus un noblanšē.

Avokado nomizo un sagriez šķēlītēs, arī redīsus sagriez daivās.

Uz pannas nograuzdē mandeles, uzgriez ķiploku un apcep eļļā kopā ar papriku. Pievieno nedaudz sāli, kajenas piparus un baltvīna etiķi.

Pieliec klāt mandeles un apcep uz pannas 5 minūtes.

Visu liec blenderī un izmanto “pulse” funkciju līdz ir sablenderēts biezā mērcē ar gabaliņiem.

Pasniedz ar iepriekš sagatavotajiem dārzeņiem.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Skotu ola palijas apvalkā

40min • Vidēji grūti
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes
Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes

Burkānlaša maizītes

40min • Viegli
Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Sātīgā fokača

5h • Vidēji grūti