Rozmarīna un bazilika mērce

  • Gatavošana 1h 15min
  • Vidēji grūti
Rozmarīna un bazilika mērce
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes

Sastāvdaļas

  • Rozmarīns
     1 tējk.
  • Olīveļļa Extra Virgin
     100 ml
  • Ķiploki
     4 daiva (-s)
  • Baziliks
     4 ēdamk.
  • Graudu sinepes
     0.5 tējk.
  • Medus
     1 tējk.
  • Citrona sula
     1 ēdamk.
  • Jūras sals
      pēc garšas
  • Svaigi malti melnie pipari
      pēc garšas

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Katlā lej eļļu, pievieno smalki sakapātu rozmarīnu un sautē uz mazas liesmas 15 minūtes, lai eļļa savelkas ar garšaugu garšu.
Atdzesē.
Ķiploku izspied caur ķiplokspiedi, smalki sakapā baziliku.
Pievieno pārējās sastāvdaļas, samaisi un atstāj un stundu, lai ievelkas.
Pasniedz.

Līdzīgas receptes

Siltā tortilja ar malto gaļu

25min • Vidēji grūti
Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes

Cepti ziemas dārzeņi

30min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Gruboto ar jūras veltēm

1h • Vidēji grūti

Tortiljas pica

25min • Viegli