Rudens jēra kāja

  • Gatavošana 2h
  • Vidēji grūti
Rudens jēra kāja
Mārtiņš Sirmais
Mārtiņa Sirmā receptes

Sastāvdaļas

  • Jēra kāja (standarta iepakojums)
     1 gab.
  • Pastinaks
     1 gab.
  • Šalotes sīpoli
     3 gabali
  • Ķiploks
     1 daiva (-s)
  • Olīveļļa
      cepšanai
  • Tomātu pasta
     1 Tējkarotes
  • Rozmarīns
      4 zariņi
  • Žāvētas melnās plūmes
      8 gab.
  • Sarkanvīns Cabernet Sauvignon 2006 (Francija)
     200 ml
  • Sāls
      pēc garšas
  • Melnie pipari
      pēc garšas
  • Medus
     1 Ēdamkarote

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sātīga jēra kāja ar rudens veltēm.

Sakarsē krāsni 180 grādus karstu.

Sakarsētā lielā pannā apcep jēra kāju zeltaini brūnu. Tajā pašā pannā apcep pastinaku (nomizotu, pārgrieztu uz pusēm), šalotes sīpolus (nomizotus, pārgrieztus uz pusēm) un ķiploku. Kad viss apcepts zeltaini brūns, bet negatavs, liec krāsnī cepties 15-20 minūtes.

Tajā pašā pannā sakarsē eļļu, pievieno tomātu pastu, rozmarīnu, žāvētas plūmes un visu apcep. Pielej sarkanvīnu, pievieno sāli, piparus, medu un vāri līdz mērces konsistencei. Pasniedz jēra kāju kopā ar mērci.

Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.

Alkoholisko dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.

Saistītās receptes

Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Viltotais zaķis

1h 20min • Vidēji grūti

Ķirbju un kafijas zupa

40min • Viegli
Olga Ļubina
Olgas Ļubinas receptes

Pica ar puķkāpostu pamatni

45min • Vidēji grūti
Olga Ļubina
Olgas Ļubinas receptes

Turku zirņu vrapi

55min • Viegli