Rudens jēra kāja

  • Gatavošana 2h
  • Vidēji grūti
Rudens jēra kāja
Mārtiņš Sirmais
Mārtiņa Sirmā receptes

Sastāvdaļas

  • Jēra kāja (standarta iepakojums)
     1 gab.
  • Pastinaks
     1 Gabali
  • Šalotes sīpoli
     3 gabali
  • Ķiploks
     1 daiva (-s)
  • Olīveļļa
      cepšanai
  • Tomātu pasta
     1 Tējkarotes
  • Rozmarīns
      4 zariņi
  • Žāvētas melnās plūmes
      8 gab.
  • Sarkanvīns Cabernet Sauvignon 2006 (Francija)
     200 ml
  • Sāls
      pēc garšas
  • Melnie pipari
      pēc garšas
  • Medus
     1 Ēdamkarote

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sātīga jēra kāja ar rudens veltēm.

Sakarsē krāsni 180 grādus karstu.

Sakarsētā lielā pannā apcep jēra kāju zeltaini brūnu. Tajā pašā pannā apcep pastinaku (nomizotu, pārgrieztu uz pusēm), šalotes sīpolus (nomizotus, pārgrieztus uz pusēm) un ķiploku. Kad viss apcepts zeltaini brūns, bet negatavs, liec krāsnī cepties 15-20 minūtes.

Tajā pašā pannā sakarsē eļļu, pievieno tomātu pastu, rozmarīnu, žāvētas plūmes un visu apcep. Pielej sarkanvīnu, pievieno sāli, piparus, medu un vāri līdz mērces konsistencei. Pasniedz jēra kāju kopā ar mērci.

Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.

Alkoholisko dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.

Saistītās receptes

Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes

Garšaugu carbonara

25min • Vidēji grūti
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes

Grieķijas iedvesmots pokijs

20min • Vidēji grūti
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes

Izraēlas iedvesmots pokijs

1h 30min • Viegli
Ilze Jurkāne
Ilzes Jurkānes receptes