Sāļā torte ar kūpināta laša krēmu

  • Sagataves 12h ,  Gatavošana 15min
  • Viegli

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas

  • Smilšu mīkla (neitrāla vai sāļa)
     300 g

Krēmam

  • Maskarpones siers
     500 g
  • Skābais krējums
     100 g
  • Auksti kūpināts lasis
     200 g
  • Citrons
     1 gab.

Dekoram un garšai

  • Laša vai foreles ikri
     50 g
  • Rukolas mikrosalāti
     1 sauja
  • Papailu olas (novārītas 2 - 3 min.)
     4 gab.
  • Gurķa un redīsa šķēlītes
     pēc garšas

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 8 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Dali mīklu 3 daļās un izrullē piemērota lieluma kūkas formas biskvīta pamatnes.

Mīklu izcep 180 grādos 12-14 minūtes un atdzesē.

 

Skābo krējumu sablendē ar kūpinātu lasi un pievieno Maskarponi.

Saputo, pievienojot miziņu no 1 citrona un sulu pēc garšas 1-2 tējkarotes.

Kārto torti kūkas formā.

Liec biskvītu un krēmu, atstājot pa virsu krēma kārtu.

Apklāj formu un liec ledusskapī uz nakti sasūkties.

 

Kūku izņem no formas un dekorē ar mikrosalātiem, paipalu olu pusītēm, gurķa un redīsa šķēlītēm, kā arī ar ikriem. 

Bagātīgākai garšai vari pārrīvēt žāvētas melnās olīvas. 

Tās var vienkārši izkaltēt cepeškrāsnī vai uz ilgāku laiku atstājot uz radiatoriem.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!