Saldējuma sendviči

  • Gatavošana 12h 15min
  • Viegli

Sastāvdaļas

  • Kakao
     75 g
  • Sāls
     1.5 tējk.
  • Cepamais pulveris
     1 tējk.
  • Milti (un vēl apbēršanai)
     320 g
  • Sviests
     225 g
  • Brūnais cukurs
     200 g
  • Cukurs
     150 g
  • Olas
     2 gab.
  • Vaniļas cukurs
     1 tējk.
  • Saldējums
      pēc garšas

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 10 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Bļodā samaisa kakao, sāli, cepamo pulveri, miltus.

Citā bļodā ar elektrisko mikseri puto sviestu ar brūno, balto cukuru un vaniļas cukuru, līdz masa kļūst pufīga (4 min.).

Samazina miksera ātrumu uz nelielu,iejauc olas un puto apm. 30 sekundes.

Tad pamazām pievieno sausās sastāvdaļas un puto.

Mīklu ietin pārtikas plēvē un liek sacietēt ledusskapī uz 2 h.

Krāsni uzsilda 180 °C.

Ļauj mīklai sasildīties istabas temperatūrā apmēram 5 min.

Tad mīklu izrullē 5mm biezā slānī uzmiltiem pārkaisītas virsmas .

Ar nazi sagriež vienādās formās – mēs gatavojām taisnstūra.

Kārto uz cepamā papīra un liek atdzesēties ledusskapī.

Ar dakšu izdur  pāris caurumiņu.

Liek cepties 12–15 min.

Ļauj atdzist.

Saldējumu izņem no saldētavas un sagriež tikpat lielos gabalos kā cepumus.

Tad liek kopā sendvičus – cepums, saldējums, cepums.

Liek atpakaļ saldētavā uz vismaz 2 stundām, lai saldējums atkal sasalst, vai vēl labāk uz nakti.

Bauda.

Saistītās receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Vīnogu kūka

2h • Vidēji grūti