Saldie graudaugu cepumi

  • Gatavošana 55min
  • Viegli

Sastāvdaļas

  • Pekanrieksti
     185 g
  • Mandeles
     100 g
  • Kokosriekstu skaidiņas
     100 g
  • Ķirbju sēklas
     90 g
  • Auzu pārslas
     45 g
  • Sāls
     1 Tējkarotes
  • Kokosriekstu eļļa
     3 ēdamk.
  • Olas baltumi
     2 gab.
  • Cukurs
     130 g

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 12 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Uzsilda krāsni līdz 160°C.

Uz cepampannas liek rupji sakapātus riekstus, kokosriekstu skaidiņas, ķirbju sēklas, auzu pārslas.

Pārlej ar kokosriekstu eļļu un pārber ar sāli.

Liek krāsnī cepties uz 10-12 min. Ļauj atdzist.

Bļodā ar rokas putojamo slotiņu kuļ olas baltumus.

Lēnām pievieno cukuru un puto, līdz ir ķepīga, vienmērīga balta masa.

Ber iekšā riekstu maisījumu un kārtīgi samaisa.

 

Uz pannas pārklātas ar cepampapīru liek apaļas formas no masas.

Liek cepties uz 15-20 min.

Cepumiem ļauj atdzist, lai tie nedaudz sacietē.

Saistītās receptes

Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Vīnogu kūka

2h • Vidēji grūti
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Bezē deserts ar ogām

35min • Viegli

Ogu tiramisu

1h • Vidēji grūti