Saldie graudaugu cepumi

  • Gatavošana 55min
  • Viegli

Sastāvdaļas

  • Pekanrieksti
     185 g
  • Mandeles
     100 g
  • Kokosriekstu skaidiņas
     100 g
  • Ķirbju sēklas
     90 g
  • Auzu pārslas
     45 g
  • Sāls
     1 Tējkarotes
  • Kokosriekstu eļļa
     3 Ēdamkarote
  • Olas baltumi
     2 gab.
  • Cukurs
     130 g

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 12 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Uzsilda krāsni līdz 160°C.

Uz cepampannas liek rupji sakapātus riekstus, kokosriekstu skaidiņas, ķirbju sēklas, auzu pārslas.

Pārlej ar kokosriekstu eļļu un pārber ar sāli.

Liek krāsnī cepties uz 10-12 min. Ļauj atdzist.

Bļodā ar rokas putojamo slotiņu kuļ olas baltumus.

Lēnām pievieno cukuru un puto, līdz ir ķepīga, vienmērīga balta masa.

Ber iekšā riekstu maisījumu un kārtīgi samaisa.

 

Uz pannas pārklātas ar cepampapīru liek apaļas formas no masas.

Liek cepties uz 15-20 min.

Cepumiem ļauj atdzist, lai tie nedaudz sacietē.

Saistītās receptes

Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Līgo siera kūka

1h 30min • Vidēji grūti
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes

Līgo ogu kūka

3h • Viegli
Ilze Jurkāne
Ilzes Jurkānes receptes

Jāņu siera recepte

3h • Vidēji grūti
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Rabarberu strūdele

2h • Vidēji grūti
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes