Sarkano sīpolu vinegrets ar pupiņām

  • Gatavošana 25min
  • Viegli
Sarkano sīpolu vinegrets ar pupiņām
Mārtiņš Sirmais
Mārtiņa Sirmā receptes

Sastāvdaļas

Salāti

  • Cūku pupas vai sojas pupiņas (lobītas)
     100 g
  • Cukurzirņi
     100 g
  • Franču pupiņas (blanšētas)
     100 g
  • Piparmētra
      pēc garšas
  • Pētersīlis
      pēc garšas

Mērce

  • Sarkanai sīpols
     2 gab.
  • Olīveļļa pirmā spieduma
     150 ml
  • Timiāns
      2 zariņi
  • Ķiploks
     1 daiva (-s)
  • Baltā vīna etiķis
     30 ml
  • Sinepes
     1 ēdamk.
  • Cukurs
     1 ēdamk.
  • Sāls
     1 tējk.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sagriez sarkano sīpolu lielākos gabaliņos, ķiploku nomizo un sagriez plānās šķēlītēs.  

To, ko sagriezi, liec pannā ar 50ml olīveļļas uz mazas uguns nosautēties, pievieno arī timiānu.

Atsevišķi bļodā sajauc cukuru, sāli, sinepes un etiķi, tad pievieno olīveļļu. Pēc tam bļodā liec pupas un zirņus.

Kad sīpoli un ķiploki gatavi, tos atdzesē un pievieno klāt pie pārējām sastāvdaļām – visu izmaisi.

Salātiem visu uzgriež vidēji lielos gabalos, piparmētrai un pētersīlim saplūc lapas. Visu sajauc kopā un salātus pasniedz aukstus.

Saistītās receptes

Dārzeņu plakanmaize – paratha

30min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes