Sēņu mafini ar siera drumstalām

  • Sagataves 15min ,  Gatavošana 20min
  • Viegli

Sastāvdaļas

Mīkla

  • Sēnes (pēc izvēles - šampinjoni, portabelo, austersēnes vai citas)
     200 g
  • Ķiploks
     1 daiviņa
  • Timiāns
     1-2 zariņi
  • Sviests
     50 g
  • Vīnogu kauliņu eļļa
     20 ml
  • Sāls
     1 TK
  • Cukurs
     1/2 TK
  • Piens
     120 ml
  • Kviešu milti Rimi
     180 g
  • Cepamais pulveris
     8 g
  • Olas (ja M izmērs, tad x2)
     1 gab.

Drumstalas

  • Sviests
     80 g
  • Kviešu milti Rimi
     50 g
  • Cietais siers
     40 g

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sēnes un ķiploku sakapā un apcep sviestā, pievienojot timiāna lapiņas. Atdzesē un pievieno papildu eļļu un pienu.

Sakul olas ar sāli un cukuru. Jauc sēnes ar eļļu un iecilā mīklā miltus.

Sagatavo drumstalas, savienojot visas sastāvdaļas.

Pildi mafinu mīklu līdz pusei formiņās un pa virsu kaisi drumstalas. Liec cept sakarsētā cepeškrāsnī – apakšējā iedalījumā 180 grādos 18–20 minūtes.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes. Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati ir anonīmi un palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas.