Sēņu tosts ar Ementāles sieru

  • Gatavošana 30min
  • Viegli
Sēņu tosts ar Ementāles sieru
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes

Sastāvdaļas

  • Olīveļļa Extra Virgin
     30 ml
  • Šampinjoni
     300 g
  • Ķiploki
     4 daiva (-s)
  • Šalotes sīpoli
     40 g
  • Sakapāti pētersīļi
     1 ēdamk.
  • Kviešu saldskābmaize
      4 lielas vai 8 nelielas šķēles
  • Ementāles siers
     200 g
  • Vārītais šķiņķis
     8 šķēlīte (-s)
  • Jūras sāls
      pēc garšas
  • Svaigi malti melnie pipari
      pēc garšas

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Instrukcijas

Noderīgi

Šī recepte ir paredzēta: n porcijām. Mainot porciju daudzumu, automātiski tiek mainīts nepieciešamo sastāvdaļu daudzums. Dažos gadījumos tas var ietekmēt pagatavošanas laiku. [2, *] Šī recepte ir paredzēta: n porcijām. Mainot porciju daudzumu, automātiski tiek mainīts nepieciešamo sastāvdaļu daudzums. Dažos gadījumos tas var ietekmēt pagatavošanas laiku.

Sēņu tosts ar Ementāles sieru

Uz vidējas liesmas sakarsē pannu, pielej eļļu, liec tajā sēnes (šķēlēs), ķiplokus (plāni sagrieztus), sīpolus (sakapātus), sāli un piparus.
Samaisi un cep, kamēr sēnes mīkstas.
Uzgriez lielāku liesmu un apcep, līdz tās kļūst zeltainas, un noņem no uguns.
Sakārto maizes, liekot vienu pret otru tās, kuras būs tosta pārī.
Daļu siera liec uz apakšējās šķēles, tad kārto sēnes, gaļu un pārpalikušo sieru.
Uzliec otru maizes šķēli un liec cepties panīni pannā vai uz pannas, uzliekot virsū slogu (es izmantoju kūkas pannas pamatni un piestu).
Cep uz mazas liesmas no abām pusēm, līdz maizes gatavas.
Ja cepsi uz lielas liesmas, garoza apdegs, bet vidus neizkusīs.

Līdzīgas receptes

Biezpiena plācenīši

20min • Viegli

Brusketas

15min • Viegli
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes

Siera standziņas

30min • Viegli
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Good to know

Information on the 30-day lowest selling price for non-perishable goods listed in the booklet is available at the point of sale (at the price tag of the product).