Sēņu tosts ar Ementāles sieru

  • Gatavošana 30min
  • Viegli
Sēņu tosts ar Ementāles sieru
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes

Sastāvdaļas

  • Olīveļļa Extra Virgin
     30 ml
  • Šampinjoni
     300 g
  • Ķiploki
     4 daiva (-s)
  • Šalotes sīpoli
     40 g
  • Sakapāti pētersīļi
     1 ēdamk.
  • Kviešu saldskābmaize
      4 lielas vai 8 nelielas šķēles
  • Ementāles siers
     200 g
  • Vārītais šķiņķis
     8 šķēlīte (-s)
  • Jūras sāls
      pēc garšas
  • Svaigi malti melnie pipari
      pēc garšas

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Uz vidējas liesmas sakarsē pannu, pielej eļļu, liec tajā sēnes (šķēlēs), ķiplokus (plāni sagrieztus), sīpolus (sakapātus), sāli un piparus.
Samaisi un cep, kamēr sēnes mīkstas.
Uzgriez lielāku liesmu un apcep, līdz tās kļūst zeltainas, un noņem no uguns.
Sakārto maizes, liekot vienu pret otru tās, kuras būs tosta pārī.
Daļu siera liec uz apakšējās šķēles, tad kārto sēnes, gaļu un pārpalikušo sieru.
Uzliec otru maizes šķēli un liec cepties panīni pannā vai uz pannas, uzliekot virsū slogu (es izmantoju kūkas pannas pamatni un piestu).
Cep uz mazas liesmas no abām pusēm, līdz maizes gatavas.
Ja cepsi uz lielas liesmas, garoza apdegs, bet vidus neizkusīs.

Saistītās receptes

Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Vīnogu tarte ar kazas sieru

2h • Vidēji grūti
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes
Mārtiņš Sirmais
Mārtiņa Sirmā receptes
Mārtiņš Sirmais
Mārtiņa Sirmā receptes

Svaigas garneles à la Istaba

20min • Vidēji grūti