Sēņu un rikotas siera pica

  • Gatavošana 15min
  • Viegli
Sēņu un rikotas siera pica
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

  • Rauga mīkla
     200 g
  • Ricotta siers
     70 g
  • Sēnes
     60 g
  • Picas mērce Rimi
     2 ēdamk.
  • Rīvēts mozzarella siers Rimi
     50 g
  • Olīveļļa
     1 ēdamk.
  • Milti
     2 sauja (-s)

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Uzkarsē krāsni līdz maksimālajai temperatūrai (250–300 °C) un novieto resti otrajā plauktā no apakšas. Ideāli izmantot picas akmeni vai čuguna pannu – tos karsē kopā ar krāsni. Ja tādu nav, izmanto cepešpannu.

Mīklu izrullē vai izstiepj, apakšā izbārstot miltus, lai tā nepieliptu un labi slīdētu.

Uz picas pamatnes uzklāj mērci, pārber ar sēnēm, rikotu un mocarellas sieru, pēc tam apslaka ar olīveļļu.

Lai vieglāk no galda picu ielikt krāsnī, var izmantot, piemēram, metāla apli no tartes formas.

Cep cepeškrāsnī 8 minūtes.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Ķirbju krēma pasta

30min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Picas ķirbīši

45min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Ķiršu galete

2min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Reņģu friti

50min • Viegli