Sastāvdaļas
Biskvīts
-
Mafinu maisījums200 g
-
Ķiršu sula100 ml
-
Neitrālas garšas eļļa50 ml
-
Kakao pulveris0.5 tējk.
Siera masa
-
Vistu olas3 gab.
-
Krēmsiers500 g
-
Cukurs160 g
-
Sāls0.3 tējk.
-
Citrons1 gab.
Virskārta
-
Atsaldēti ķirši Rimi400 g
-
Ūdens100 ml
-
Kukurūzas ciete1.5 ēdamk.
-
Cukurs3 ēdamk.
-
Saldais krējums200 ml
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 8 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Mafinu maisījumam pievieno ķiršu sulu un eļļu, samaisi un lej kūkas formā.
Sakarsē cepeškrāsni un cep 15 minūtes 180 grādos.
Paralēli sagatavo siera masu.
Uzputo olas ar cukuru un sāli.
Pievieno krēmsieru un saputo līdz masa kļūst viendabīga.
Pierīvē citrona miziņu un pielej sulu, pēc garšas.
Kad biskvīts izcepies, ņem kūkas formu laukā, lej tajā siera masu un liec atkal cepties.
Pirms liec atpakaļ krāsnī, samazini temperatūru līdz 160 grādiem un cep vēl 50 minūtes.
Kad kūka izcepusies, atdzesē to.
Paralēli visam pagatavo ķiršus.
Katlā ber ķiršus, lej ūdeni, liec 1.5 ēdamkaroti cukura un kukurūzas cieti.