Siera kūka ar ķiršiem

  • Gatavošana 1h 20min
  • Viegli
Siera kūka ar ķiršiem
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

Biskvīts

  • Mafinu maisījums
     200 g
  • Ķiršu sula
     100 ml
  • Neitrālas garšas eļļa
     50 ml
  • Kakao pulveris
     0.5 tējk.

Siera masa

  • Vistu olas
     3 gab.
  • Krēmsiers
     500 g
  • Cukurs
     160 g
  • Sāls
     0.3 tējk.
  • Citrons
     1 gab.

Virskārta

  • Atsaldēti ķirši Rimi
     400 g
  • Ūdens
     100 ml
  • Kukurūzas ciete
     1.5 ēdamk.
  • Cukurs
     3 ēdamk.
  • Saldais krējums
     200 ml

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 8 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Mafinu maisījumam pievieno ķiršu sulu un eļļu, samaisi un lej kūkas formā.

Sakarsē cepeškrāsni un cep 15 minūtes 180 grādos.
Paralēli sagatavo siera masu.
Uzputo olas ar cukuru un sāli.
Pievieno krēmsieru un saputo līdz masa kļūst viendabīga.
Pierīvē citrona miziņu un pielej sulu, pēc garšas.
Kad biskvīts izcepies, ņem kūkas formu laukā, lej tajā siera masu un liec atkal cepties.
Pirms liec atpakaļ krāsnī, samazini temperatūru līdz 160 grādiem un cep vēl 50 minūtes.
Kad kūka izcepusies, atdzesē to.
Paralēli visam pagatavo ķiršus.

Katlā ber ķiršus, lej ūdeni, liec 1.5 ēdamkaroti cukura un kukurūzas cieti.

Sakarsē visu līdz ķirši iebiezējas. Atdzesē.
Pasniedzot siera kūku, pārlej tai ķiršus un pievieno uzputotu saldo krējumu ar atlikušo cukuru.

Līdzīgas receptes

Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Ābolu kūka

1h 10min • Viegli
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Biezpiena Pasha

1h • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Zaķmaizītes

30min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Kanēļburkāni

45min • Vidēji grūti