Siera kūka

  • Gatavošana 2h 20min
  • Viegli

Uzspiežot uz YouTube video aktivizēšanas pogas, Tu apstiprini, ka Tavi turpmāk izvēlētie RIMI recepšu video tiek ielādēti no YouTube un YouTube privātuma iestatījumi un privātuma politika ir piemērojama.

Sastāvdaļas

Pamatne

  • Cepumi
     200 g
  • Cukurs
     1 ēdamk.
  • Sviests
     70 g

Pildījums

  • Krēmsiers
     880 g
  • Cukurs
     400 g
  • Saldais krējums
     120 g
  • Skābais krējums
     460 g
  • Milti
     45 g
  • Sāls
     1 šķipsniņa (-s)
  • Vaniļas pāksts sēklas
      1 zariņš
  • Olas
     4 gab.

Virskārta, ja kūka ieplaisā

  • Skābais krējums
     500 g
  • Cukurs
     2 ēdamk.
  • Vaniļas ekstrakts
     1 tējk.

Dekorēšanai

  • Ievārījums vai ogas
      pēc garšas

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 12 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Blenderī saliek visas sastāvdaļas pamatnei un maļ, līdz izveidojas vienmērīga masa.

Formu ietauko, liek iekšā cepumu masu un piespiež pie pamatnes. Pamatni cep 180°C 8-10 minūtes.

Bļodā liek krēmsieru un cukuru, sastāvdaļas ar rokas mikseri miksē līdz vienmērīgai masai. Pievieno saldo krējumu un turpina miksēt līdz krējums iemaisījies.Tad pievieno skābo krējumu, miltus, sāli un vaniļas pāksts sēklas.

Sastāvdaļas iemaisa, tad pa vienai pievieno olas. Tiklīdz pēdējā ola ir iemiksēta, slēdzam mikseri ārā.

Masu ielej uz atdzesētas pamatnes. Kūkas trauku ieliek cepampannā, kurā ielej karstu ūdeni. Cep 180°C 1 stundu, tad izslēdz karstumu un atstāj uz 1 stundu krāsnī atdzesēties. Ņem ārā.

Ja ir izveidojusies plaisa, to var paslēpt zem otrās virskārtas, ko izveido no krējuma, cukura un vaniļas ekstrakta. Kūkai pārlieto krējuma virskārtu liek cepties vēl 10 - 15 min 180°C.

Ļauj kūkai pilnībā atdzist - 4h vai uz diennakti. Pasniedz ar ievārījumu un/vai svaigām ogām.

Līdzīgas receptes

Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Dedzinātā Basku siera kūka

1h • Vidēji grūti
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Siera nageti

45min • Vidēji grūti
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes