Siltie vistas salāti ar sparģeļiem

  • Gatavošana 1h
  • Viegli
Siltie vistas salāti ar sparģeļiem
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Sastāvdaļas

Pamatēdiens

  • Vistas fileja
     2 gab.
  • Ķiploks
     2 daiva (-s)
  • Sāls
      pēc garšas
  • Saulē kaltēti tomāti
     100 g
  • Mini sparģeļi
     150 g
  • Sviests cepšanai
     30 g
  • Cukurzirnīši
     100 g
  • Salātu maisījums
     200 g
  • Tomāti ķiršu (dzelteni)
     50 g
  • Sarkanais sīpols
     20 g
  • Melnie pipari
      pēc garšas

Mērce

  • Olīveļļa
     100 ml
  • Tumšā krēma balzametiķis
     40 ml
  • Citrona sula
     0.5 gab.
  • Sāls
      pēc garšas
  • Melnie pipari
      pēc garšas

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Pagatavo mērci: visas sastāvdaļas samaisi līdz viendabīgai mērces konsistencei.

 

Vistas fileju sagriez šķēlēs, pārkaisi sāli un piparus, ierīvē ar ķiploku un grilē vai apcep uz pannas, kamēr mīksta.

Sparģeļus un cukurzirņu pākstis nomazgā, pārkaisi ar sāli, cep sviestā vai olīveļļā.

 

Bļodā kārto mazgāto salātu mix, apcepto vistu, sasmalcinātus saulē kaltētus tomātus, apceptos sparģeļus un cukurzirņu pākstis, ķirštomātiņus, un plānās ripiņās sagrieztus sarkanos sīpolus, pārslaki ar eļļas- balzametiķa mērci.

Saistītās receptes

Kraukšķīgā vista

30min • Vidēji grūti

Dārzeņu plakanmaize – paratha

30min • Vidēji grūti

Karaliskie ogu salāti

20min • Viegli