Skābsiera kūka (bez cepšanas)

  • Gatavošana 2h
  • Viegli
Skābsiera kūka (bez cepšanas)

Sastāvdaļas

Pamats

  • Sviesta cepumi
     250 g
  • Malts kanēlis
     1 tējk.
  • Sviests Rimi
     100 g

Siera pildījums

  • Maskarpones siers
     500 g
  • Skābais krējums
     250 g
  • Citronskābe
     0.5 tējk.
  • Cukurs
     110 g
  • Rabarberu vai cidoniju sīrups
     80 ml
  • Želatīns
     15 g

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 8 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Samal piestā vai blenderī cepumus.

Izkausē sviestu un pievieno cepumu pulverim.

Pievieno arī kanēli.

Ieklāj cepumu masu 18-20 cm kūku formā.

Izmantojot karoti, izlīdzini cepumu masu.

Liec ledusskapī sviestam sastingt.

Pa to laiku gatavo krēmu.

Katliņā ielej rabarberu sīrupu, pieber želatīnu un citronskābi.

Atstāj uzbriest 3 minūtes.

Saputo krējumu ar cukuru un pievieno maskarpones sieru.

Sasildi sīrupu līdz želatīns izkusis un pieputo to siera masai.

Masu pildi kūkas formā un atdzesē ledusskapī vismaz 1 stundu un 30 minūtes.

Dekorē pēc saviem ieskatiem.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Ķiršu galete

2min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Aveņu-jogurta kūka

40min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Ravioli ausis

50min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Biedējošā roka

20min • Viegli