Snikera krufini

  • Gatavošana 40min
  • Vidēji grūti

Sastāvdaļas

Krufini

  • Saldēta bezrauga kārtainā mīkla
      3 plāksnes
  • Riekstu šokolādes krēms (jeb Nutella)
     200 g
  • Sāļie zemesrieksti
     100 g

Pildījums

  • Vārīts iebiezinātais piens
     200 g

Dekors

  • Pūdercukurs
      pēc garšas

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Krufini ir mafina un kruasāna apvienojums, kas ir kļuvis diez gan populārs starp gardumu mīļiem. Viegli un ātri pagatavojams deserts, kura izpildījumu var variēt ar dažādiem pildījumiem un garšām.

Cepeškrāsni sakarsē uz 200°C ar abpusējo apdedzi.

Atkausē kārtainās mīklas plāksnes, paņem vienu plāksni un pārloka uz pusēm, veidojot kvadrātu. Šo kvadrātu viegli izrullē, lai mīkla kļūst garāka un platāka.

Izrullēto mīklu pārklāj ar riekstu šokolādes krēmu (vai Nutellu) un pārber ar sakapātiem zemesriekstiem (mēs izmantojām sāļos riekstus, bet var arī nebērt riekstus, ja negaršo).

Visu rullē vienā garā desā. Desu pārgriež uz pusēm. Ar pusi, kur redzams pildījums, atstātu uz ārpusi, sāk rullēt šo mīklu uz apli, veidojot tādu kā spirāli jeb gliemežvāku. Vidu izspiež nedaudz uz augšu.

Katru gatavo formiņu ieliek mafinu pannā. Liek cepties 20-25 min. Jāatceras, ka iekšpusē mīkla ir pabieza, tamdēļ nebaidāmies pacept nedaudz ilgāk.

Gatavus krufinus izņem no cepeškrāsns un ļauj pilnībā atdzist. Pildījumu (pēc izvēles) saliek konditorejas maisiņā, uzgali iedur krufinā un pilda pilnu. Snikera krufinus pilda ar vārīto iebiezināto pienu. Tad no augšpuses pārber ar pūdercukuru.

Ja vēlās gatavot klasiskos krufinus, tad krēma un riekstu vietā mīklu apsmērē ar izkausētu sviestu un pārber ar cukuru un kanēli.

Saistītās receptes

Kartupeļu tornado

15min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Dārzeņu plakanmaize – paratha

30min • Vidēji grūti