Šokolādes-cukīni kēkss

  • Gatavošana 1h
  • Viegli

Sastāvdaļas

Kēkss

  • Sviests
     120 g
  • Cukurs
     100 g
  • Brūnais cukurs
     50 g
  • Olas
     2 gab.
  • Milti
     200 g
  • Cukīni (sarīvēti)
     200 g
  • Kakao pulveris
     50 g
  • Tumšā šokolāde
     100 g
  • Cepamais pulveris
     1 tējk.
  • Soda
     0.5 tējk.
  • Sāls
     0.5 tējk.

Dekors

  • Tumšā šokolāde
     50 g

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 5 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Bļodā liek mīkstu sviestu, pieber cukuru, brūno cukuru un puto, kamēr cukurs ir izkusis.

 Pa vienai klāt ieputo olu.

Pievieno miltus, kakao pulveri, cepamo pulveri, sodu, sāli un samaisa.

Iemaisa sarīvētu cukīni un sasmalcinātu tumšo šokolādi. 

Cepamajā formā ieklāj cepamo papīru un lej mīklu.

Pārkaisa ar sadrupinātu šokolādi.

Liek cepties 190 °C uzkarsētā krāsnī 35–40 min. vai, kamēr mīkla ir izcepusies un nelīp pie irbulīša.

 Atdzesē.

Pasniedz ar saldējumu.

Līdzīgas receptes

Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Siera kūka ar ķiršiem

1h 20min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes