Šokolādes-cukīni kēkss

  • Gatavošana 1h
  • Viegli

Sastāvdaļas

Kēkss

  • Sviests
     120 g
  • Cukurs
     100 g
  • Brūnais cukurs
     50 g
  • Olas
     2 gab.
  • Milti
     200 g
  • Cukīni (sarīvēti)
     200 g
  • Kakao pulveris
     50 g
  • Tumšā šokolāde
     100 g
  • Cepamais pulveris
     1 Tējkarotes
  • Soda
     0.5 Tējkarotes
  • Sāls
     0.5 Tējkarotes

Dekors

  • Tumšā šokolāde
     50 g

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 5 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Bļodā liek mīkstu sviestu, pieber cukuru, brūno cukuru un puto, kamēr cukurs ir izkusis.

 Pa vienai klāt ieputo olu.

Pievieno miltus, kakao pulveri, cepamo pulveri, sodu, sāli un samaisa.

Iemaisa sarīvētu cukīni un sasmalcinātu tumšo šokolādi. 

Cepamajā formā ieklāj cepamo papīru un lej mīklu.

Pārkaisa ar sadrupinātu šokolādi.

Liek cepties 190 °C uzkarsētā krāsnī 35–40 min. vai, kamēr mīkla ir izcepusies un nelīp pie irbulīša.

 Atdzesē.

Pasniedz ar saldējumu.

Saistītās receptes

Olu cepumi

1h 15min • Vidēji grūti
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Kūka “Zaķis”

2h • Vidēji grūti
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Panna cotta ar mango biezeni

1h • Vidēji grūti

Saldais persiku kārtojums

2h 30min • Vidēji grūti

Cepumi Austiņas

35min • Viegli

Citrusa siera kūkas muss

1h 20min • Vidēji grūti