Šokolādes-cukīni kēkss

  • Gatavošana 1h
  • Viegli

Sastāvdaļas

Kēkss

  • Sviests
     120 g
  • Cukurs
     100 g
  • Brūnais cukurs
     50 g
  • Olas
     2 gab.
  • Milti
     200 g
  • Cukīni (sarīvēti)
     200 g
  • Kakao pulveris
     50 g
  • Tumšā šokolāde
     100 g
  • Cepamais pulveris
     1 Tējkarotes
  • Soda
     0.5 Tējkarotes
  • Sāls
     0.5 Tējkarotes

Dekors

  • Tumšā šokolāde
     50 g

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 5 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Bļodā liek mīkstu sviestu, pieber cukuru, brūno cukuru un puto, kamēr cukurs ir izkusis.

 Pa vienai klāt ieputo olu.

Pievieno miltus, kakao pulveri, cepamo pulveri, sodu, sāli un samaisa.

Iemaisa sarīvētu cukīni un sasmalcinātu tumšo šokolādi. 

Cepamajā formā ieklāj cepamo papīru un lej mīklu.

Pārkaisa ar sadrupinātu šokolādi.

Liek cepties 190 °C uzkarsētā krāsnī 35–40 min. vai, kamēr mīkla ir izcepusies un nelīp pie irbulīša.

 Atdzesē.

Pasniedz ar saldējumu.

Saistītās receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Līgo siera kūka

1h 30min • Vidēji grūti
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes

Līgo ogu kūka

3h • Viegli
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Rabarberu strūdele

2h • Vidēji grūti