Šokolādes fondants

  • Gatavošana 30min
  • Viegli
Šokolādes fondants
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

  • Šokolāde 70%
     100 g
  • Sviests
     55 g
  • Sviests
      formiņu iesmērēšanai
  • Ola
     1 gab.
  • Olas dzeltenums
     1 gab.
  • Cukurs
     55 g
  • Sāls
      šķipsniņa
  • Milti
     30 g
  • Saldējums
      pasniegšanai

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Ūdens peldē izkausē šokolādi ar sviestu. 

Olas sajauc ar cukuru un izkausēto šokolādi. 

Pieber miltus, samaisa un masu pilda ietaukotās keramiskās formiņās.
 

Cep sakarsētā cepeškrāsnī 180 grādos 13 minūtes. 

Ļauj 1 minūti atdzist, tad izņem no formiņas, to apgāžot. 

Pasniedz ar saldējumu – īpaši iesaku vaniļas vai cigoriņa garšu. 

Šis deserts būs sevišķi gards kopā ar IPA vai portera tipa alu.

Saistītās receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Vācu ābolkūka

1h • Vidēji grūti

Olu cepumi

1h 15min • Vidēji grūti
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Kūka “Zaķis”

2h • Vidēji grūti
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Panna cotta ar mango biezeni

1h • Vidēji grūti

Saldais persiku kārtojums

2h 30min • Vidēji grūti