Šokolādes tarte ar ogām

  • Gatavošana 4h
  • Viegli

Sastāvdaļas

Pamatne

  • Oreo cepumi
     2 gab.
  • Tumšā šokolāde
     50 g
  • Sviests
     50 g
  • Sāls
     0.5 Tējkarotes

Pildījums

  • Tumšā šokolāde
     100 g
  • Kukurūzas milti
     25 g
  • Piens
     4 ēdamk.
  • Saldais krējums
     500 g
  • Kakao
     50 g
  • Maltā kafija
     2 tējk.
  • Cukurs
     75 g
  • Vaniļas cukurs
     1 tējk.
  • Olīveļļa
     2 tējk.
  • Sāls
     1 tējk.

Dekors

  • Mellenes
      pēc garšas
  • Zemenes
      pēc garšas
  • Kazenes
      pēc garšas

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 8 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Blenderī liek 28 Oreo cepumus un šokolādi.

Pievieno sviestu (istabas temperatūrā), sāli un blenderē, līdz izveidojusies vienmērīga masa.

Masu liek tartes formā un pieblietē pie pamatnes un maliņām. 

 

Sasmalcina tumšo šokolādi.

Atsevišķā bļodiņā samaisa pienu ar kukurūzas miltiem.

Katliņā lej saldo krējumu.

Pievieno kakao, kafiju, cukuru, vaniļas cukuru un sāli. 

Tad pievieno šokolādi un olīveļļu.

Liek uz lēnas uguns un karsē, līdz šokolāde izkususi.

Noņem no uguns.

Pievieno kukurūzas miltu un piena maisījumu.

Tad, nemitīgi maisot, uzgriež atpakaļ uguni un karsē apmēram 10 min, līdz masa ir sabiezējusi.

Noņem no uguns un pārlej bļodiņā.

Cepamo papīru saburza, saslapina un pārliek pāri masai bļodā, lai neveidojas kārtiņa.

Kad masa ir atdzisusi, to lej sagatavotajā tartes formiņā.

Liek ledusskapī uz 3-4h.

 

Dekorē ar ogām.

Saistītās receptes

Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Vegāniskie cepumi ar saldējumu

1h 20min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Gogelmogels ar ogām

10min • Viegli
Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes