Spāņu omlete

  • Gatavošana 35min
  • Vidēji grūti
Spāņu omlete
Mārtiņš Sirmais
Mārtiņa Sirmā receptes

Sastāvdaļas

  • Kartupeļi
     600 g
  • Sīpols
     1 gab.
  • Olas
     6 gab.
  • Eļļa fritēšanai
     600 ml
  • Saldais krējums
     50 g
  • Olīveļļa
      nedaudz
  • Sāls
      pēc garšas
  • Melnie pipari
      pēc garšas

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 1 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Mizotus kartupeļus griez plānās šķēlēs.

Sīpolus sagriez uz pusēm un arī griez plānās šķēlēs.

Katlā uzsilda eļļu, tad liec kartupeļus fritēties eļļā, aptuveni 5 minūtes.  Pēc tam pievieno sīpolus un cep vēl 5 minūtes.

Atsevišķā bļodā uzsit olas kopā ar saldo krējumu, tur arī pievieno pāris šķipsnas sāls – gatavojot kartupeļus jāliek vairāk sāls kā parasti.

Kad kartupeļi ar sīpoliem izcepušies, tad tos nokās un pievieno pie olām.

Visu samaisi kopā, tad liec pannā ar nedaudz olīveļļu, kura pirmstam uzsildīta.

5 minūtes pacep uz pannas, tad liec krāsnī 180 grādos uz 15 minūtēm vai līdz kartupeļi mīksti.

Saistītās receptes

Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Spāņu omlete latviešu stilā

3h • Vidēji grūti
Mārtiņš Sirmais
Mārtiņa Sirmā receptes

Tunča rīsu bumbiņas

40min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes