Sparģeļu tartars

  • Gatavošana 20min
  • Viegli
Sparģeļu tartars
Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes

Sastāvdaļas

Marināde

  • Ābolu etiķis
     1 tējk.
  • Cukura sīrups
     1 ēdamk.
  • Tomātu mērce
     1 ēdamk.
  • Vusteršīras mērce
     1 ēdamk.
  • Pilngraudu sinepes
     2 tējk.
  • Tabasko mērce
      5–10 pilieni
  • Olīveļļa
     100 ml

Tartars

  • Sparģeļi
     500 g
  • Mazie kaperi
     2 tējk.
  • Šalotes sīpols
     0.5 gabali
  • Ķiploki
     1 daiva (-s)
  • Čili pipars
      2 cm
  • Pipargurķīši
      2 gab.
  • Marinētas zaļās olīvas
      5 gab.
  • Citrona miziņa
     0.25 gab.
  • Pētersīļi
      1 zariņš

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Mazā bļodiņā sajauc kopā visas marinādes sastāvdaļas.
Blanšē sparģeļus, ieliekot tos verdošā ūdenī uz 3 minūtēm un atdzesējot zem auksta, tekoša ūdens vai ledus vannā.
Sparģeļus sagriez mazās ripiņās un noliec malā.
Smalki sakapā visas pārējās tartara sastāvdaļas un iemaisi marinādē.
Pasniedz sparģeļus, liekot tos traukā un pievienojot tiem nedaudz tartara mērces.

Līdzīgas receptes

Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes

Burkānlaša maizītes

40min • Viegli
Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes
Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Sātīgā fokača

5h • Vidēji grūti
Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes

Augļu groziņš

1h • Vidēji grūti