Sparģeļu tartars

  • Gatavošana 20min
  • Viegli
Sparģeļu tartars
Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes

Sastāvdaļas

Marināde

  • Ābolu etiķis
     1 tējk.
  • Cukura sīrups
     1 ēdamk.
  • Tomātu mērce
     1 ēdamk.
  • Vusteršīras mērce
     1 ēdamk.
  • Pilngraudu sinepes
     2 tējk.
  • Tabasko mērce
      5–10 pilieni
  • Olīveļļa
     100 ml

Tartars

  • Sparģeļi
     500 g
  • Mazie kaperi
     2 tējk.
  • Šalotes sīpols
     0.5 gabali
  • Ķiploki
     1 daiva (-s)
  • Čili pipars
      2 cm
  • Pipargurķīši
      2 gab.
  • Marinētas zaļās olīvas
      5 gab.
  • Citrona miziņa
     0.25 gab.
  • Pētersīļi
      1 zariņš

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Mazā bļodiņā sajauc kopā visas marinādes sastāvdaļas.
Blanšē sparģeļus, ieliekot tos verdošā ūdenī uz 3 minūtēm un atdzesējot zem auksta, tekoša ūdens vai ledus vannā.
Sparģeļus sagriez mazās ripiņās un noliec malā.
Smalki sakapā visas pārējās tartara sastāvdaļas un iemaisi marinādē.
Pasniedz sparģeļus, liekot tos traukā un pievienojot tiem nedaudz tartara mērces.

Saistītās receptes

Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Vegāniskie cepumi ar saldējumu

1h 20min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes