Sparģeļu tartars

  • Gatavošana 20min
  • Viegli
Sparģeļu tartars
Edgars Sanders
Edgara Sandera receptes

Sastāvdaļas

Marināde

  • Ābolu etiķis
     1 Tējkarotes
  • Cukura sīrups
     1 Ēdamkarote
  • Tomātu mērce
     1 Ēdamkarote
  • Vusteršīras mērce
     1 Ēdamkarote
  • Pilngraudu sinepes
     2 Tējkarotes
  • Tabasko mērce
      5–10 pilieni
  • Olīveļļa
     100 ml

Tartars

  • Sparģeļi
     500 g
  • Mazie kaperi
     2 Tējkarotes
  • Šalotes sīpols
     0.5 gabali
  • Ķiploki
     1 daiva (-s)
  • Čili pipars
      2 cm
  • Pipargurķīši
      2 gab.
  • Marinētas zaļās olīvas
      5 gab.
  • Citrona miziņa
     0.25 gabali
  • Pētersīļi
      1 zariņš

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Mazā bļodiņā sajauc kopā visas marinādes sastāvdaļas.
Blanšē sparģeļus, ieliekot tos verdošā ūdenī uz 3 minūtēm un atdzesējot zem auksta, tekoša ūdens vai ledus vannā.
Sparģeļus sagriez mazās ripiņās un noliec malā.
Smalki sakapā visas pārējās tartara sastāvdaļas un iemaisi marinādē.
Pasniedz sparģeļus, liekot tos traukā un pievienojot tiem nedaudz tartara mērces.

Saistītās receptes

Edgars Sanders
Edgara Sandera receptes
Edgars Sanders
Edgara Sandera receptes
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes

Grilēta siera maize

30min • Vidēji grūti
Edgars Sanders
Edgara Sandera receptes

Kartupeļu salāti

30min • Viegli
Edgars Sanders
Edgara Sandera receptes
Edgars Sanders
Edgara Sandera receptes