Svētdienas brokastu sacepums ģimenei un draugiem

  • Gatavošana 1h 20min
  • Vidēji grūti
Svētdienas brokastu sacepums ģimenei un draugiem
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Sastāvdaļas

  • Sviests
     40 g
  • Kupāti, mednieku desiņas vai cita pikanta desa
     450 g
  • Lielas olas
     10 gab.
  • Piens
     200 ml
  • Sāls
      pēc garšas
  • Piecu piparu maisījums
      pēc garšas
  • Baltmaize
      1 kukulītis
  • Oranžais Čedaras siers
     200 g
  • Saldēti spināti
     400 g
  • Šampinjoni
     250 g
  • Ķiršu tomāti
      12 gab.
  • Svaigs baziliks
      10 lapiņas

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 8 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Šis ir jauks ēdiens īpašām brokastīm vai brančam, ko var sagatavot iepriekšējā vakarā un ielikt krāsnī no rīta.

Sakarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem.
Kārtīgi iezied 35 X 25 cm cepamo trauku ar sviestu.
Atkausē spinātus, nolej sulu un sakapā.
Sagriez desu ripiņās un sēnes šķēlītēs. Apcep desu un sēnes atsevišķā pannā apmēram 6 minūtes. Ļauj atdzist.
Lielā bļodā sakul ar slotiņu olas un pienu, pievieno sāli un piparus.
Saplucini baltmaizi, sarīvē sieru un pārgriez tomātiņus uz pusēm.
Pievieno maizi, pusi no siera, spinātus, sēnes, tomātus un desu olu un piena maisījumam.
Visu ielej cepamajā traukā. Pārkaisi ar pārpalikušo sieru un cep 50 minūtes, kamēr siers kļūst brūngans.
Izdekorē ar bazilika lapiņām, kuras iepriekš saplucini gabaliņos.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Fritata ar dārzeņiem

30min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Zaļās vafeles

30min • Vidēji grūti